Opleiding Persoonlijk Begeleider Zorgboerderij | Horizon College

Persoonlijk Begeleider Zorgboerderij

  • Alkmaar
  • BOL
  • Niveau 4
  • 3 jaar
  • augustus 2022
Persoonlijk Begeleider Zorgboerderij

In samenwerking met het Clusius College is deze nieuwe opleiding gestart. De uitvoer locatie is het Clusius College Alkmaar.

Als persoonlijk begeleider zorgboerderij begeleid je mensen die extra ondersteuning nodig hebben vanwege bijvoorbeeld een (lichamelijke en/of verstandelijke) beperking, psychiatrische problemen, psychosociale problemen of problemen met betrekking tot het functioneren in de maatschappij. Dit doe je op een bedrijf waar agrarische werkzaamheden worden uitgevoerd. Tijdens de begeleiding staan de welzijn van mens en dier voorop. Daarnaast ben jij degene die het team aanstuurt en de ondersteuningsplannen maakt. Jouw werkplek is divers. Je kunt aan de slag bij een boerderij met een agrarische doelstelling en een zorgdoelstelling of zorginstellingen die de groene leefomgeving benutten om mensen begeleiding te bieden.

De opleiding Maatschappelijke Zorg & Groen bestaat uit twee niveaus en twee profielen en zijn onderdeel van de opleiding Maatschappelijke Zorg. De opleiding Maatschappelijke Zorg & Groen heeft er voor gekozen om de niveaus 3 en 4 in een groep onder te brengen om zo van en met elkaar te kunnen leren. Zo kan er ook gekeken worden welk niveau het beste bij jou past. Bij elk uitstroomprofiel horen ook keuzevakken die bij jouw profiel passen of je kennis over de beroepssector kunnen vergroten.

Studiefeiten

Informatie en vragen Welzijn Alkmaar OSBwelzijnalkmaar@horizoncollege.nl (072) 547 68 94