Mbo-opleiding Sociaal Werk | Horizon College

Sociaal Werker

  • Alkmaar Hoorn
  • BOL
  • Niveau 4
  • 3 jaar
Sociaal Werker

Wil je écht van betekenis zijn voor anderen, met een verschillende doelgroepen werken, reageren op uiteenlopende (hulp)vragen en je richten op sociale vraagstukken in een wijk? Lees snel verder over de mbo-opleiding Sociaal Werk!

Als sociaal werker verbind je mensen. Je bent ondernemend en draagt bij aan de verbetering van een goed leefklimaat in de wijk. Je hebt een positieve houding en weet hoe je mensen kunt stimuleren. Daarnaast weet je wat je kunt doen om de zelfstandigheid en zelfredzaamheid van individuen en doelgroepen te vergroten. De vraag naar sociaal werk inventariseer je met gemak en je weet hoe je projecten en activiteiten opzet en vorm geeft. Ben je integer en empathisch? Ga je respectvol met mensen om? Kun je goed omgaan met diversiteit? En heb je een open houding waardoor je vraagstukken bespreekbaar maakt? Dat heb je nodig als sociaal werker! Je kunt aan de slag bij onder andere welzijnsorganisaties, buurt- en wijkcentra, gemeenten, woonorganisaties, de maatschappelijke opvang, de buitenschoolse opvang, in de recreatie, sport en spel, kunst, cultuur en amusement (waaronder culturele en kunstzinnige festivals), educatie en burgerschapsvorming. 

Studiefeiten

Punt van aandacht

Deze opleiding heeft een beperkt aantal studieplaatsen (numerus fixus). Meld je voor deze opleiding dus tijdig aan. De beschikbare plekken wijzen we toe op volgorde van binnenkomst. Als er vóór 1 april al meer aanmeldingen binnen zijn dan er plaatsen beschikbaar zijn, word je op een wachtlijst geplaatst.

Informatie en vragen Welzijn Alkmaar OSBwelzijnalkmaar@horizoncollege.nl (072) 547 68 94
Informatie en vragen Welzijn Hoorn OSBwelzijnhoorn@horizoncollege.nl (0229) 28 74 22