Sport- en Bewegingsleider

  • Alkmaar Purmerend
  • BOL
  • Niveau 3
  • 3 jaar
  • augustus 2020

Sport- en Bewegingsleider

Gezondheid, plezier beleven, mensen ontmoeten en prestaties leveren; het zijn allemaal motieven om te sporten. Sport en lichaamsbeweging zijn belangrijk voor de mens. Geldt dit ook voor jou? Lees dan snel verder over de mbo-opleiding Sport- en Bewegingsleider!

Als sport- en bewegingsleider begeleid je zelfstandig mensen. Je zoekt voor hen de juiste manier van bewegen, afhankelijk van hun wensen en vaardigheden. Je zorgt ervoor dat mensen het naar hun zin hebben tijdens het sporten en een volgende keer graag terugkomen. Het op tijd signaleren van vorderingen en problemen in de bewegingsvaardigheden gaat je goed af. Net zoals het assisteren van mensen bij het leren van sporttechnische en -tactische vaardigheden. Daarnaast ontwikkel je zelf de plannen en programma's die je later ook uitvoert en begeleidt. Je gaat na je opleiding aan de slag bij bijvoorbeeld een sportvereniging, commerciële sportorganisatie, fitnesscentrum, instelling voor gehandicaptenzorg, asielzoekerscentrum, politie, defensie of een sportfonds. 

Studiefeiten

Punt van aandacht

Deze opleiding heeft een beperkt aantal studieplaatsen. Meld je voor deze opleiding dus tijdig aan. Als er vóór 1 april al meer aanmeldingen binnen zijn dan er plaatsen beschikbaar zijn, word je op een wachtlijst geplaatst.

De toelatingsdagen (testdagen) worden georganiseerd op de volgende data: dinsdag 11 februari 2020, donderdag 19 maart 2020 en woensdag 22 april 2020. Bekijk hier de toelatingsprocedure

De (praktijk) lessen voor de locatie Alkmaar worden voor een groot deel ook gegeven op de Sportcampus "De Meent" aan de Terborchlaan 301 in Alkmaar.

Informatie en vragen Welzijn Alkmaar OSBwelzijnalkmaar@horizoncollege.nl (072) 547 68 94
Informatie en vragen Welzijn Purmerend OSB-Purmerend@horizoncollege.nl (0299) 45 53 39