Mbo-opleiding Technisch Specialist Personenauto’s | Horizon College

Technisch Specialist Personenauto’s

  • Heerhugowaard
  • BBL BOL
  • Niveau 4
  • 2 of 4 jaar
  • augustus 2022
Technisch specialist voertuigen en mobiliteit: Technisch Specialist Personenauto's

Als technisch specialist personenauto’s werk je zelfstandig in de werkplaats van een autobedrijf. Je technische kennis staat aan de top van de piramide. Interesse in deze opleiding? Lees snel verder over de mbo-opleiding Technisch Specialist Personenauto’s!

Als technisch specialist personenauto’s werk je zelfstandig in de werkplaats van een autobedrijf. De routinetaken binnen het bedrijf, zoals eenvoudig onderhoud en reparatie, worden verricht door de voertuigtechnicus. De meer complexe taken, die meer abstract denken en verantwoordelijkheid vragen, zoals het opsporen van lastige storingen, worden verricht door de eerste voertuigtechnicus. De werkelijk complexe zaken, die nog meer inzicht in systemen en creativiteit vragen, zijn jouw terrein.

Je bent deskundig op het gebied van computersystemen in de auto en alle vormen van digitale communicatie. Ook heb je vaak de taak de deskundigheid binnen het bedrijf te bevorderen door nieuwe technische informatie door te geven. Dat vraagt heel goede communicatieve vaardigheden, omdat je ook vaak de technische contactpersoon bent voor klanten en andere externe relaties. Je bent bij wijze van spreken meer een dokter in witte jas dan een monteur in een overall. Je hebt een belangrijke rol in de vertrouwensrelatie met de klant. Je moet op grond van je technische deskundigheid de klant kunnen overtuigen van de noodzaak om bepaalde werkzaamheden aan het voertuig uit te voeren.

Studiefeiten

Punt van aandacht

Let op!
Startdatum voor BBL is in overleg.

Informatie en vragen Meneer J. Bosman j.j.bosman@horizoncollege.nl 072-5476033