Mbo-opleiding Thuisbegeleider | Horizon College

Thuisbegeleider

  • Alkmaar Hoorn
  • BBL
  • Niveau 4
  • 3 jaar
  • augustus 2022
Thuisbegeleider

Thuisbegeleider betekent dat je solistisch werkt in complexe, multi-probleem zorgsituaties en zelfstandig samenwerkt met andere disciplines. Soms werk je in opdracht van een externe opdrachtgever, bijvoorbeeld de gemeente.

Als thuisbegeleider richt je je met name op de hulpverlening aan de individuele cliënt en zijn directe omgeving. Je biedt een vaak (tijds)intensieve, tijdelijke vorm van begeleiding. Deze is gericht op empowerment van de cliënt, waarbij het dagelijks handelen en het functioneren van de cliënt (en naastbetrokkenen) centraal staat. Daarnaast doe je aan signalering, preventie en het stabiel houden van een bestaande situatie, dit is vaak langduriger van aard. Lijkt dit je interessant? Dan is de mbo-opleiding Thuisbegeleider iets voor jou!

Goed om te weten: Dit profiel is alleen te volgen met een BBL werkplek. De opleiding Maatschappelijke Zorg bestaat uit twee niveaus en zes profielen. Het eerste jaar is een gezamenlijk basisjaar voor niveau 3 en niveau 4. Alle profielen en doelgroepen komen in het eerste leerjaar aan bod om zo een goede keuze te kunnen maken. Ook wordt gekeken welk niveau het beste bij je past. Aan het einde van het basisjaar kies je een uitstroomprofiel. Bij het uitstroomprofiel horen ook keuzevakken. Keuzevakken passen goed bij je profiel of verbreden je kennis met betrekking tot de beroepssector.

Studiefeiten

Punt van aandacht

Het kan zijn dat bepaalde vakken op een andere locatie van het Horizon College worden gegeven en dat je dan naar Hoorn of Alkmaar gaat.

In een enkel geval kan het gebeuren dat je voor of tijdens de opleiding vanwege het aantal studenten wordt overgeplaatst naar Hoorn of Alkmaar.

Informatie en vragen Welzijn Alkmaar OSBwelzijnalkmaar@horizoncollege.nl (072) 547 68 94
Informatie en vragen Welzijn Hoorn OSBwelzijnhoorn@horizoncollege.nl (0229) 28 74 22