Vakman Ondernemer

  • Heerhugowaard
  • BOL BBL
  • Niveau 4
  • 1 jaar
  • augustus 2020

Vakman Ondernemer

Is een eigen onderneming starten jouw droom of ben je al actief als ondernemer? Wil je beginnen als ZZP’er, direct starten met personeel of een bedrijf overnemen? Dan is de mbo-opleiding Vakman Ondernemer wat voor jou!

We gaan aan de slag met jouw ondernemingsplan. We kijken samen naar je idee, je doet marktonderzoek en je leert een marketingplan schrijven. En natuurlijk komen begrotingen, de boekhouding, verzekeringen en belastingen aan de orde. Je leert onderzoeken wat je sterke en zwakke kanten zijn en je leert om kansen en bedreigingen voor je bedrijf te zien. De begeleiding vindt plaats door jouw docenten en ondernemers.

Als ondernemer heb je specifieke vaardigheden en ondernemend gedrag nodig. Je hebt er alles voor over om je (toekomstige) onderneming tot een succes te maken. Je durft risico's te nemen en je staat achter je beslissingen. Als je dan een keer valt, heb jij de kracht om meteen weer op te staan. Daarnaast ga je behoedzaam te werk en denk je goed na bij elke stap die je neemt. Je kunt goed met mensen omgaan, bent zelfverzekerd en je denkt commercieel. Deze kopopleiding (1 jaar) is geheel gericht op zelfstandig ondernemerschap. We vragen dus veel van je als het gaat om jouw ondernemerskwaliteiten, reflectie en de juiste instelling om in 1 jaar deze opleiding te kunnen afronden. Vakkennis heb je al, want je hebt je mbo niveau 3 opleiding afgerond en je diploma behaald.

Tip: op 24 februari, 17 maart en 12 mei zijn er voorlichtingsbijeenkomsten over de opleiding Vakman Ondernemer.

Studiefeiten

Informatie en vragen Meneer J. Ferwerda J.Ferwerda@horizoncollege.nl