Aanmelden

Aanmelden

Voor een vavo-opleiding in het schooljaar 2018-2019 kun je je digitaal aanmelden vanaf 1 mei (anders dan bij de mbo-opleidingen).

Als je aanmelding vóór 15 juli 2018 compleet is en je voldoet aan de plaatsingsvoorwaarden dan ben je verzekerd van plaatsing. Als je aanmelding pas na 15 juli 2018 compleet is, dan word je op een wachtlijst geplaatst. Studenten die van profiel willen wisselen moeten de aanmelding ook vóór 15 juli 2018 compleet afgerond hebben in verband met de toelatingstesten voor profielwisselaars.

Als je je wilt aanmelden
Meld je online aan. Er wordt dan contact met je opgenomen. Is plaatsing mogelijk dan word je ingeschreven voor één cursusjaar. Zorg dat je de digitale aanmelding helemaal doorloopt en alles invult en ook alle gevraagde documenten upload. 

Alleen bij een positief studieadvies van het Horizon College kun je na een jaar opnieuw worden ingeschreven.

Digitaal aanmelden?
Om te kunnen starten met je aanmelding zijn de volgende gegevens noodzakelijk:
• Burgerservicenummer (BSN).
• Geldig e-mailadres. Je ontvangt van ons een bevestiging van je aanmelding op het e-mailadres dat je hebt opgegeven.

Een scan of digitale foto van je behaalde diploma, cijferlijst, certificaat of (eind)rapport van de vooropleidingsschool. Sla deze op je computer op. Bij de laatste stap van het aanmelden, moet je ze uploaden als bijlage. 

Je kunt de volgende bestandsformaten gebruiken: .doc, .docx, .jpeg, .jpg en .pdf. Andere bestandsformaten kunnen niet door ons verwerkt worden.

 

Detachering door je huidige school
Bij de online aanmelding geef je aan dat je gedetacheerd wordt Als je je online hebt aangemeld ontvang je digitaal een bevestiging.  Om over te kunnen stappen naar het vavo, heb je een Overdrachtsformulier en een Detacheringsformulier nodig.  Je decaan vult de formulieren samen met jou in en stuurt ze op.

Intakegesprek
Er vindt altijd een intakegesprek plaats, waarvoor de juiste documenten nodig zijn. Geen documenten, geen inschrijving! Je krijgt een uitnodiging voor dit gesprek op het mailadres dat je hebt opgegeven bij je online aanmelding. In dit gesprek wordt bepaald of je inderdaad kunt worden ingeschreven. Voor sommige opleidingen worden namelijk toelatingseisen gesteld om te zorgen dat het halen van het diploma of certificaat ook reële kansen biedt. Soms is daarvoor nog een tweede gesprek nodig. Als je nog geen 18 bent, moet je een ouder of verzorger meenemen. 

Documenten meenemen

Zorg dat je bij het intakegesprek altijd de vereiste documenten bij je hebt:
• paspoort of ander identiteitsbewijs (geen rijbewijs)
• diploma’s, certificaten en cijferlijsten.

LET OP: zonder deze documenten word je niet ingeschreven.