Toelatingstoetsen

Als je niet voldoende voorkennis hebt van bepaalde vakken omdat je het vak nog nooit eerder hebt gehad, of omdat je van profiel wilt wisselen, dan kun je toelatingstoetsen doen.

Het doel van de toelatingstoetsen is om (delen van) de stof van 3 & 4 vmbo-TL (voor toelating tot 4 havo), 4 & 5 havo (voor toelating tot 5 havo), of 4&5 & 6 vwo (voor toelating tot 6 vwo) bij te spijkeren.

Studenten die toelatingstoetsen moeten doen, moeten zich uiterlijk woensdag 3 juli digitaal hebben aangemeld voor het vavo.

De toelatingstesten worden per vak afgenomen op maandag 26 augustus vanaf 10.00 uur. Elke toets neemt ongeveer een uur tijd in beslag.

De kosten voor de toelatingstoetsen zijn € 25,- per stuk met een maximum van € 100,-. Betaling kan contant of per pin voor afname van de toetsen.

Als het cijfer van de toelatingstest lager is dan een 5.5, dan kan je niet ingeschreven worden voor het betreffende vak. Eventueel is inschrijving voor dat vak op een lager niveau wel mogelijk.

Aanmelden voor de toelatingstoetsen doe je door het invullen van het Aanmeldformulier en deze op te sturen naar vavo@horizoncollege.nl

Let op: voorwaarde voor het meedoen met de toelatingstoetsen is dat je je ook digitaal hebt aangemeld voor het vavo.
 

Meld je digitaal aan voor een vavo-opleiding. 

 

Bekijk wat je moet leren voor de toelatingstoetsen en de boekenlijst:

Boekenlijst toelatingstoets havo 4

Boekenlijst toelatingstoets havo 5

Boekenlijst toelatingstoets vwo 6