Cambridge

Volg een Cambridge cursus

Het vavo van het Horizon College is een officieel Cambridge exams Centre. Ieder vavo-leerling kan voor € 300,- (normaal € 620,- of € 720,-) deelnemen aan een Cambridge cursus van 15 of 20 lessen. Je maakt bij ons een plaatsingstoets om je niveau te bepalen. Vervolgens delen we je in een van onze cursussen in op dinsdag- of donderdagavond. Aansluitend kun je op jouw niveau een Cambridge examen doen in juni en een certificaat halen (First, Advanced of Proficiency).

First
Het First examen wordt over de hele wereld het meest afgenomen. Het certificaat wordt veelvuldig gevraagd door hbo-opleidingen. Het examen ligt op een bovengemiddeld niveau en is vooral geschikt voor mensen met een vmbo-tl (mavo) en havo/hbo niveau.

Advanced
Het Advanced examen heeft een zeer hoog niveau en is belangrijk in het internationale bedrijfsleven. Het geeft toegang tot Engelstalige opleidingen op hbo- en universitair niveau en tot buitenlandse universiteiten en hbo-opleidingen. Het examen is vooral geschikt voor vwo en universitair opgeleiden.

Proficiency
Proficiency is een van de hoogst te behalen certificaten. Bij het behalen van dit certificaat beheerst de kandidaat het Engels vrijwel op het niveau van een native speaker. Dit certificaat is onder andere belangrijk voor studenten die opleidingen doen in het Engels, of Engels studeren.

Tijdens de cursus zal de nadruk gelegd worden op:

  • spreekvaardigheid (in groepjes)
  • het schrijven (thuis maken)
  • luisteren (met luistertoetsen)
  • de grammaticale kennis (uit het boek)
  • de woordenschat.

Ook oefen je met examens.

Het examen bestaat steeds uit 4 onderdelen: lezen (inclusief testvragen over vocabulaire en grammatica), schrijven, luisteren en spreken.

Wat onderscheidt Cambridge?
De lessen zijn zoveel mogelijk in het Engels. Er wordt afwisselend klassikaal en in groepjes gewerkt. De lessen worden altijd gegeven door een native speaker (een docent die van oorsprong Engelstalig is). Je hoeft als leerling geen lessen Engels te volgen op het vavo. Iedere leerling wordt benaderd middels een brief. Als havo-leerling kun je ook op een hoger niveau Cambridge examen doen, als je niveau hoog genoeg is.

Vervolgopleidingen vragen tegenwoordig veelvuldig naar deze certificaten. Per brief word je aan het begin van het schooljaar over de mogelijkheden op de hoogte gesteld.