Mbo-opleiding verkorte leerweg apothekersassistent(e) | Horizon College

Verkorte leerweg apothekersassistent(e)

  • Alkmaar
  • OVO
  • Niveau 4
  • 1 jaar
Verkorte leerweg apothekersassistent(e)

Ben je sociaal en verantwoordelijk? Leg je makkelijk contact, werk je zorgvuldig en lijkt het je leuk om uit te leggen hoe geneesmiddelen werken? Dan is de verkorte opleiding apothekersassistent écht iets voor jou! Daar leer je het vak razendsnel. En kan je binnen de kortste keren aan de slag om mensen te helpen. 

Als apothekersassistent bereid je medicijnen voor en geef je voorlichting en advies over geneesmiddelen. Dat doe je met zorg, want je bent verantwoordelijk voor geneesmiddelen die bepalend zijn voor de gezondheid van je klanten. Daarom is het belangrijk dat je zelfstandig, zorgvuldig en geconcentreerd werkt.

Tijdens de opleiding ga je op dinsdagmiddag en -avond naar school en leer je drie dagen per week in de praktijk op een leerwerkplek of stage. We leren je hoe je geneesmiddelen bereidt en hoe je voorlichting geeft. Ook leer je hoe je goed de administratie bijhoudt zodat de voorraad en inventaris van de apotheek klopt. Zo ontvangt iedereen de juiste geneesmiddelen wanneer ze het hardst nodig zijn. Na 44 weken rond je de opleiding af met een diploma en kan je aan het werk als apothekersassistent.

Lijkt dat je wat? Mooi! Download dan de brochure of schrijf je direct in.Studiefeiten

Informatie en vragen Mevrouw R. de Klerk c.a.deklerk@horizoncollege.nl (072) 547 6816