Mbo-opleiding Zelfstandig Werkend Bakker | Horizon College

Zelfstandig Werkend Bakker

  • Heerhugowaard
  • BOL/BBL
  • Niveau 3
  • 3 jaar
  • augustus 2022
Zelfstandig Werkend Bakker

Ben je creatief, houd je van zelfstandig werken en ben je gek op brood- en banketproducten? Dan is de mbo-opleiding Zelfstandig Werkend Bakker iets voor jou! Je kunt dan aan de slag in een ambachtelijke brood- en/of banketbakkerij.

Als zelfstandig werkend bakker maak je allerlei brood-  en/of banketproducten op ambachtelijke wijze en gebruikt hierbij een vast recept. Bij het bereiden en afwerken van de producten is creativiteit belangrijk. Je werkt veel handmatig, maar ook met moderne apparatuur. Je zorgt er voor dat je altijd efficiënt en hygiënisch werkt. Naast het zelfstandig werken en bereiden van producten stel je ook een planning op en bestel je producten. Je houdt de voorraad grondstoffen en de te maken (tussen) producten bij. Je hebt een uitvoerende en controlerende rol. Dit betekent onder andere dat je verantwoordelijk bent voor het op tijd opleveren van alle bakkerijproducten en tussenproducten volgens een vaste kwaliteit.

Goed om te weten: vaak is het werk verdeeld onder meerdere bakkers. Jij moet dan het overzicht hebben en houden.

Studiefeiten

Punt van aandacht

Deze opleiding heeft een beperkt aantal studieplaatsen. Meld je voor deze opleiding dus tijdig aan. De beschikbare plekken wijzen we toe op volgorde van binnenkomst. Als er vóór 1 april al meer aanmeldingen binnen zijn dan er plaatsen beschikbaar zijn, word je op een wachtlijst geplaatst.

Informatie en vragen Mevrouw C. Ruijter C.G.J.Ruijter@horizoncollege.nl (072) 547 60 18