Zelfstandig Werkend Bakker

  • Heerhugowaard
  • BOL BBL
  • Niveau 3
  • 3 jaar
  • augustus 2020

Zelfstandig Werkend Bakker

Ben je creatief, houd je van zelfstandig werken en ben je gek op brood- en banketproducten? Dan is de mbo-opleiding Zelfstandig Werkend Bakker iets voor jou! Je kunt dan uiteindelijk aan de slag in een ambachtelijke brood- en/of banketbakkerij.

Als zelfstandig werkend bakker houd je je bezig met het maken van allerlei brood-  en/of banketproducten op ambachtelijke wijze en maakt hierbij gebruik van een vast recept. Bij het bereiden en afwerken van de producten is creativiteit belangrijk. Je werkt veel handmatig, maar ook met moderne apparatuur. Je zorgt er hoe dan ook voor dat je altijd efficiënt en hygiënisch werkt. Naast het zelfstandig werken en bereiden van producten stel je ook een planning op en bestel je producten. Je houdt de voorraad grondstoffen en de te maken (tussen) producten bij. Je hebt een uitvoerende en controlerende rol. Dit betekent onder andere dat je verantwoordelijk bent voor het tijdig opleveren van alle bakkerijproducten en tussenproducten volgens continue kwaliteit.

Goed om te weten: vaak is het werk verdeeld onder meerdere bakkers. Jij moet dan het overzicht hebben en houden.

Studiefeiten

Punt van aandacht

Meld je voor deze opleiding op tijd aan, want er zijn een beperkt aantal studieplaatsen. De beschikbare plekken wijzen we toe op volgorde van binnenkomst. Als er vóór 1 april al meer aanmeldingen binnen zijn dan er plaatsen beschikbaar zijn, word je op een wachtlijst geplaatst.

Informatie en vragen Mevrouw C. Ruijter C.G.J.Ruijter@horizoncollege.nl (072) 547 60 18