Zelfstandig Werkend Kok

  • Heerhugowaard Purmerend
  • BOL BBL
  • Niveau 3
  • 3 jaar
  • augustus 2020

Zelfstandig Werkend Kok

Plannen, organiseren, leiden en uitvoeren van allerlei keukenwerkzaamheden; dat doe je als zelfstandig werkend kok! Daarnaast bereid je ook zelfstandig gerechten en ben je verantwoordelijk voor de menukaart en de werkwijze in de keuken. Je werkt in de keuken van een hotel, restaurant, eetcafé, cateringbedrijf of vergader/congrescentrum.

Als zelfstandig werkend kok werk je zelfstandig of in een team. In dat laatste geval heb je ook een begeleidende en bewakende rol. Je bent dan ook bezig met de sturing van hulpkrachten en het bevorderen van de samenwerking. Je kent meer producten en beheerst meer vaktechnieken dan de kok. Bij de keuze uit deze producten en technieken stel je de wensen van de gast centraal. Zie jij jezelf al de bovenstaande werkzaamheden uitvoeren? Meld je dan aan voor de mbo-opleiding Zelfstandig Werkend Kok (BOL)!

Studiefeiten

Punt van aandacht

Als voorbereiding op het werken in de horeca moet je er rekening mee houden dat je ook 1-2 keer per week avondlessen volgt. Dan serveer je diners, als onderdeel van het lesprogramma.

Informatie en vragen Meneer B. Folkers B.F.A.Folkers@horizoncollege.nl (0299) 45 53 00
Informatie en vragen Meneer T. Lammes T.Lammes@horizoncollege.nl (072) 547 64 76