Horizon College | Word de beste versie van jezelf

Ik wil iets doen met...

Sport & bewegen

Sport
Beweging
Mensen

Sport & Bewegen

Ben je sportief en breng je anderen ook graag in beweging? Kun je goed met mensen omgaan en vind je het leuk om ze wat te leren en te begeleiden? Maak dan van je hobby je beroep en ga voor een opleiding tot sport- en bewegingsprofessional.

Op een verantwoorde manier sporten en bewegen is gezond en er zijn veel organisaties waar je mensen kunt helpen om gezond in beweging te komen. Denk aan sportverenigingen, overheidsinstanties, fitness- en wellnesscentra, zwembaden en sportorganisatiebureaus.

Doe mee aan het KICKstart programma!

Zit jij te denken aan een opleiding bij Sport & Bewegen maar twijfel je nog? Ben je sportief en vind je het leuk om anderen in beweging te brengen? Misschien is het nieuwe KICKstart programma dan wel wat voor jou!

We starten eind januari 2024 maar later instromen is eventueel ook mogelijk. Met dit programma maak je kennis met Sport & Bewegen en kun je deze richting op een laagdrempelige manier ontdekken. Vind je het wat? Dan stroom je in bij de reguliere opleiding Sport & Bewegen! Lees alles over dit unieke programma in onze flyer. 

Welke talenten heb je nodig?

Sportief: Stil zitten kun jij niet. Je bent de hele dag bezig met sport en bewegingsactiviteiten. Je zou niets liever doen dan anderen begeleiden en zelf ook oefeningen en trainingen samenstellen.

Betrouwbaar: Mensen moeten op je kunnen bouwen als professional op het gebied van Sport & Bewegen. Het is belangrijk dat mensen zich snel bij je op hun gemak voelen.

Verantwoordelijk: Je neemt verantwoordelijkheid voor het werk wat je doet. 

Begripvol: Je kunt je goed inleven in de ander en hebt ook een luisterend oor. Je oordeelt niet maar wilt echt iemand verder helpen.

Sociaal: Je bent een echt mensenmens. Je helpt mensen graag hun doel te bereiken en op de goede manier te bewegen.

Sport & Bewegen

Als medewerker sport en recreatie help je bij allerlei sportactiviteiten. Helpen bij de begeleiding van deelnemers is het belangrijkst. Volg je de opleiding tot Sport- en Bewegingsleider? Dan kun jij mensen straks helemaal zelfstandig begeleiden. Je houdt zelf de vorderingen en problemen van mensen bij en geeft hierover advies. Als sport- en bewegingscoördinator zorg jij ervoor dat allerlei doelgroepen, van jong tot oud, in beweging komen en meedoen aan sportactiviteiten. Je organiseert activiteiten en geeft professionele begeleiding aan groepen of individuen. Je werkterrein is heel divers! Bij alle opleidingen Sport & Bewegen staat sportiviteit en het stimuleren en begeleiden van mensen centraal.

Studiekeuzestress?

Maak je geen zorgen! We helpen je graag bij het maken van de juiste keuze. Check de keuzehulp in ons Online Magazine, kom naar een open dag of bekijk onze tips over een studiekeuze maken. We hebben meer dan 130 mbo-opleidingen, dus er zit vast iets voor je tussen!