Horizon College | Word de beste versie van jezelf

Ik wil iets doen met...

Vormgeving & creativiteit

Creativiteit
Vormgeving
Beeld
Reclame

Vormgeving & Creativiteit

Word jij blij van mooie dingen maken? Ben je creatief en vind je het leuk om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar een visueel ontwerp? Weet jij hoe je een boodschap kunt overbrengen op een specifieke doelgroep? 

Met een opleiding binnen de richting vormgeving en creativiteit gebruik je je verbeeldingskracht en ga je aan het werk voor en/of achter de schermen in de media, de reclame of op een redactie. 

Ga naar de opleidingen

Welke talenten heb je nodig?

Creatief: In de wereld van Vormgeving & Creativiteit is het belangrijk dat je mooie plannen en ideeën kunt ontwikkelen. Creativiteit is dus onmisbaar!

Samenwerken: Dat kun jij goed. In je vakgebied werk je met veel verschillende mensen samen. Daarnaast moet je vaak met je klanten brainstormen om tot een goed product te komen.

Ondernemend: Je werkt vaak voor jezelf. Je bepaalt welke klussen je aanneemt. Je bent proactief en veelzijdig.

Stressbestendig: In de mediabranche is het normaal dat producties en designs onder tijdsdruk worden gemaakt. Van deadlines schrik je niet. In een drukke werkomgeving is het belangrijk dat je jezelf goed kunt blijven motiveren en inspireren.

Flexibel: Je zorgt dat de klant tevreden is en doet daar alles voor. In jouw werkt moet je goed om kunnen gaan met spontane veranderingen.

Vormgeving

Kiezen voor Sign betekent kiezen voor een combinatie van techniek én creativiteit. De technische ontwikkelingen gaan snel en het is belangrijk om daarvan op de hoogte te zijn en ze te gebruiken! Natuurlijk kun je heel nauwkeurig te werk gaan. Een vormgever is een expert in het vertalen van een boodschap in beeld, tekst of een ontwerp. Je gebruikt je creativiteit en hebt gevoel voor stijl.

Dit is Sign

Ontdek de kracht van visuele communicatie en branding in de wereld van sign, waar creativiteit en vakmanschap samenkomen om boodschappen te versterken.

Studiekeuzestress?

Maak je geen zorgen! We helpen je graag bij het maken van de juiste keuze. Check de keuzehulp in ons Online Magazine, kom naar een open dag of bekijk onze tips over een studiekeuze maken. We hebben meer dan 130 mbo-opleidingen, dus er zit vast iets voor je tussen!

Video Nijgh