Ik wil iets doen met Handhaving & Veiligheid | Horizon College

Handhaving & veiligheid

Ik wil iets doen met...

Defensie
Beveiliging
Toezicht
Handhaving & Veiligheid

Als je de opleiding Veiligheid & Vakmanschap volgt, ga je in de toekomst aan de slag bij de Koninklijke Landmacht, infanterie, cavalerie of de (luchtdoel)artillerie. Je leert, werkt en leeft in een militaire omgeving en voert taken uit op de kazernes en in het (militaire) veld. Goed samenwerken, instructies geven en uitvoeren is een must. En... daarnaast moet je het niet erg vinden om lang van huis te zijn.

Werk je liever in de Beveiliging of Handhaving? Dan is het belangrijk dat je onder druk de juiste beslissingen kunt nemen en dat je een groot verantwoordelijkheidsgevoel hebt. Ben je ook klantvriendelijk, niet bang om mensen aan te spreken op hun gedrag en kun je goed met mensen omgaan? Dan heb je alles in huis voor deze opleidingen!

Welke talenten heb je nodig?

Communicatief: Jij bent goed in verbale en non-verbale communicatie. Het kan van levensbelang zijn om een boodschap goed over te brengen.

Teamspeler:
Het is belangrijk dat je met je collega’s een eenheid kunt zijn en een team vormt. Samen sta je namelijk sterker. Ook zal je vaak in situaties terecht komen waarbij je met emoties van anderen rustig en respectvol om moet kunnen gaan. 

Gedisciplineerd: Je kunt jezelf goed regels opleggen en je daaraan houden.

Betrouwbaar: Om voor veiligheid te kunnen zorgen moet je betrouwbaar en waakzaam zijn. Mensen, burgers en bedrijven moeten op jou kunnen rekenen voor hun veiligheid bijvoorbeeld op straat of bij grote evenementen.

Doorzetter: Je laat je niet door kritiek of tegenstand van je ideeën afbrengen. Integendeel, als anderen er allang mee stoppen, zet jij door zodat je je doel kunt bereiken.

Stressbestendig: Het komt regelmatig voor dat je in stressvolle situaties terecht komt. Je moet dan snel reageren en de juiste beslissingen kunnen en durven nemen.

Wat kun je later worden?

Een opleiding in de richting van Handhaving & Veiligheid, wat kun je daar later eigenlijk mee worden? Nou, bijvoorbeeld: Beveiliger, Infanterist bij de Koninklijke Landmacht, onderofficier grondoptreden bij de Koninklijke Landmacht, onderofficier ICT bij Defensie of Handhaver Toezicht & Veiligheid.

Studiekeuzestress?

Maak je geen zorgen! We helpen je graag bij het maken van de juiste keuze. Check de keuzehulp in ons Online Magazine, kom naar een Open Dag of bekijk onze tips over een studiekeuze maken. We hebben meer dan 130 mbo-opleidingen, dus er zit vast iets voor je tussen!