Ik wil iets doen met Horeca, Bakkerij & Facilitaire Dienstverlening | Horizon College

Horeca, Bakkerij & Facilitaire Dienstverlening

Gastvrijheid
Voeding
Bakken
Koken
Horeca, Bakkerij & Facilitaire Dienstverlening

Ben je gastvrij, creatief, houd je van aanpakken en vind je het leuk om met én voor mensen te werken? Dan is een opleiding richting Horeca, Bakkerij & Facilitaire dienstverlening wel wat voor jou!

Of je nu werkt als kok, bakker of gastheer/gastvrouw; jouw doel is om mensen te laten genieten van lekker eten. Vakmanschap, creativiteit en gastvrijheid is waar het om draait! Als facilitair dienstverlener vertegenwoordig je de hospitality in jouw organisatie. Je houdt ervan de touwtjes in handen te hebben, maar weet je ook van aanpakken. 

Welke talenten heb je nodig?

Klantvriendelijk: Gastvrijheid  is belangrijk bij het ontvangen van gasten. In de horeca draait het om klantvriendelijkheid en een goede service.

Samenwerken: Voor de horeca moet je een echte teamplayer zijn. Samen werk je elke keer aan een mooie beleving voor je gasten. In de horeca is het belangrijk dat je flexibel bent, daarbij past geen 9-5 mentaliteit.

Creatief: Handig om te bij in het bedenken van oplossingen bij uitdagende situaties maar ook bij het bedenken van recepten of bij het maken van mooie taartjes en cupcakes.  

Hygiënisch: Dit is enorm belangrijk in dit vakgebied. Je keuken of werkplaats moet schoon zijn. Houd je van opruimen, organiseren en schoonmaken? Dan ben je helemaal thuis in dit vakgebied.

Weet je nog niet wat je wil doen?

Maak je geen zorgen! We helpen je graag bij het maken van de juiste keuze. Check de keuzehulp in ons Online Magazine en kom erachter waar je interesses liggen. Of bekijk onze tips over een studiekeuze maken

Goed om te weten: we hebben meer dan 130 mbo-opleidingen, maar je kunt ook je diploma halen voor vmbo-tl, havo en vwo via vavo.