Ik wil iets doen met Uiterlijke Verzorging | Horizon College

Uiterlijke Verzorging

Ik wil iets doen met...

Creativiteit
Knippen en stylen
Mensen
Uiterlijke verzorging

Blond, bruin, rood, kort, lang, krullend of steil haar: het kapsel bepaalt voor een groot deel iemands uiterlijk. Houd jij ervan om mensen hierbij te helpen, maak je makkelijk contact en ben je creatief? Dan is Uiterlijke Verzorging iets voor jou!

Je leert op een uitdagende wijze de basisvaardigheden van het kappersvak. Met een opleiding in deze richting kun je gaan werken bij een kapsalon, in de modewereld, backstage bij theater en televisie of je eigen zaak beginnen​. Je kunt kiezen voor de opleiding Kapper, Haarstylist Dame of Haarstylist Heer.

Welke talenten heb je nodig?

Creatief: Het komt vaak voor dat je klanten krijgt die niet goed weten wat ze willen met hun uiterlijk. Je moet dan op basis van je kennis, vaardigheden en creativiteit je klanten een goed advies kunnen geven.

Nauwkeurig: Het knippen en wassen van haren is een precies klusje. Hoe netter jij werkt, hoe mooier het resultaat zal worden. 

Hygiënisch: Het is belangrijk om hygiënisch te werk te gaan omdat er veel verschillende mensen in de salon komen. Als jij het netjes en steriel houdt bescherm je niet alleen de klant, maar ook jezelf.

Sociaal: Je wilt mensen niet alleen helpen om hun buitenkant mooier te maken, maar je brengt ze ook tot rust tijdens een knipbeurt. Het is dan fijn als je een prettige uitstraling hebt en je de klant een luisterend oor biedt.

Zelfstandig: Als kapper werk je vaak zelfstandig of als ZZP’er. Zonder hulp van anderen moet je ook problemen of onverwachte situaties kunnen oplossen.

Studiekeuzestress?

Maak je geen zorgen! We helpen je graag bij het maken van de juiste keuze. Check de keuzehulp in ons Online Magazine, kom naar een Open Dag of bekijk onze tips over een studiekeuze maken. We hebben meer dan 130 mbo-opleidingen, dus er zit vast iets voor je tussen!