Ik wil iets doen met Zorg & Welzijn | Horizon College

Ik wil iets doen met...

Zorg & Welzijn

Zorg
Welzijn
Gezondheid
Kinderen
Zorg & Welzijn

Wil jij een helpende hand bieden, voor anderen klaarstaan en kun jij ook nog eens goed omgaan met
mensen? Dan is een opleiding binnen de zorg, welzijn of onderwijs jou op het lijf geschreven.
Je kunt de medische kant op en je ontwikkelen tot
verpleger, verzorger of assistent voor een apotheker, dokter of tandarts. Mensen begeleiden met als doel ze zelfstandiger maken en ondersteunen op sociaal en maatschappelijk vlak doe je met een opleiding binnen de richtingen Maatschappelijke Zorg en Sociaal Werk. Vind je het fijn om kinderen of jongeren te helpen leren en zich te ontwikkelen? Dan ligt jouw toekomst misschien wel bij pedagogisch werk.

Welke talenten heb je nodig?

Zorgzaam: Je bent betrokken naar de mensen voor wie je zorgt. Je wilt hen verder helpen in hun leven.

Hygiënisch: Het is belangrijk om hygiënisch te werk te gaan omdat er veel verschillende mensen in de dokters- en tandarts praktijk komen. Als jij het netjes en steriel houdt bescherm je niet alleen de klant, maar ook jezelf.

Nauwkeurig: Als bijvoorbeeld Doktersassistent of Apothekersassistent ga je super nauwkeurig te werk. Het is een must in deze vakgebieden en dat past helemaal bij jou. Je denkt altijd aan de details en maakt geen fouten. Die nauwkeurigheid heb je bij alle opleidingen van Zorg & Welzijn nodig.

Betrouwbaar: Mensen moeten op je kunnen bouwen. Als jij zegt dat je iets gaat doen, dan doe je dat ook.

Sociaal: Je bent een echt mensenmens. Je praat graag met mensen en mensen praten ook graag met jou.

Verantwoordelijk: Je neemt verantwoordelijkheid voor het werk en de mensen voor wie je zorgt.

Begripvol: Je kunt je goed inleven in de ander en hebt ook een luisterend oor. Je oordeelt niet maar wilt echt iemand verder helpen.

Wat kun je later worden?

Een opleiding in de richting van Zorg & Welzijn, wat kun je daar later eigenlijk mee worden? Nou, bijvoorbeeld: Doktersassistent, Verpleegkundige, Sociaal Werker, Apothekersassistent, Tandartsassistent, Verzorgende IG, Pedagogisch Medewerker, Onderwijsassistent, Thuisbegeleider of Begeleider Gehandicaptenzorg!

Studiekeuzestress?

Maak je geen zorgen! We helpen je graag bij het maken van de juiste keuze. Check de keuzehulp in ons Online Magazine, kom naar een Open Dag of bekijk onze tips over een studiekeuze maken. We hebben meer dan 130 mbo-opleidingen, dus er zit vast iets voor je tussen!