Feestelijke uitreiking certificaten Ondernemerschap bij het Horizon College

Veertig studenten van het ROC Horizon College kregen deze week het certificaat CE Ondernemerschap uitgereikt. De studenten volgden naast hun reguliere opleiding een extra cursus over ondernemen. Het doel van de cursus is om jonge mbo’ers die de ambitie hebben om ondernemer te worden breed te scholen op dit gebied. Zowel marketing, financieel beheer als het opstellen van een ondernemingsplan komen aan de orde. De studenten die het certificaat kregen uitgereikt, zijn afkomstig van de opleidingen Brood & Banket, Haarmode, Sport & Bewegen, Facilitaire Dienstverlening en Techniek. De komende weken volgen nog uitreikingen aan deelnemers van de opleidingen Handel & Transport en Horeca.

De uitreiking vond plaats tijdens een feestelijke bijeenkomst op het Horizon College in Heerhugowaard. Coördinator Ondernemerschap Jan Ferwerda opende de avond waarna de heer Roy van der Roest van de Rabobank Alkmaar e.o. en de heer Richard Meijer van het Ondernemersklankbord het belang van een goede basis voor het starten van onderneming presenteerden. Daarna was het beurt aan de docenten om de certificaten uit te reiken.

Voor sommige studenten die het certificaat in ontvangst namen, is het starten van een eigen bedrijf nog toekomstmuziek. Voor anderen daarentegen, is dit al behoorlijk concreet. Een aantal studenten is gedurende de cursus zelfs al gestart.

Om een zo goed mogelijk beeld te geven van ondernemerschap, werkt het Centrum voor Ondernemerschap van het Horizon College samen met veel verschillende partijen. Vaste partners zijn o.a. het Noord-Hollandse ondernemersnetwerk (NON), het Ondernemersklankbord, het nieuwe Werkstation Heerhugowaard en de Rabobank. Deze laatste is als sponsor intensief betrokken. Roy van der Roest van de Rabobank, is blij met de cursus die het Horizon College aanbiedt: ‘Wij vinden het belangrijk dat ondernemers zich goed voorbereiden op het starten van een eigen bedrijf. Je ziet vaak dat mensen heel enthousiast zijn en goede ideeën hebben maar struikelen bij de uitwerking ervan. Met name de financiële kant is voor veel mensen lastig en is wel heel belangrijk. Door de cursus Bouwstenen voor Ondernemerschap zijn de studenten goed voorbereid op wat er allemaal bij komt kijken als zij een eigen onderneming willen starten.’

Publicatiedatum: 15 juni 2017