Studenten Horizon College in de prijzen bij Nederlands kampioenschap

Bas Klarenbeek is Nederlands kampioen patissier geworden. Hij deed mee aan Skills Heroes, dit zijn nationale vakwedstrijden voor mbo-studenten. Robin Berkhout veroverde zilver in de categorie bouwtimmerman. Bas en Robin volgen hun opleiding bij het Horizon College op de locatie Heerhugowaard.

De finales werden gehouden van 15 tot en met 17 maart op verschillende plaatsen in Overijssel. In de disciplines verzorgende IG, patissier, bouwtimmerman, installatietechniek, fietstechnicus, autotechnicus en verkoopspecialist streden studenten van het Horizon College om de nationale titel. Per discipline deden acht mbo-studenten mee aan de landelijke finale van Skills Heroes.

 

De finalisten en uitslagen

PatissierBas Klarenbeek. Eerste plaats
BouwtimmermanRobin Berkhout. Tweede plaats 
Leerbedrijf: Scholtens Groep/Wognum
Verzorgende IGRebecca Voorrips. Vierde plaats 
Leerbedrijf: Revalidatie Alkmaar
FietstechnicusChinouk Veldhuizen. Vierde plaats 
Leerbedrijf: Sander Tweewielers/Haarlem
InstallatietechniekBjarne Wijker. Zevende plaats 
Leerbedrijf: Installatiebedrijf Jak/Limmen
VerkoopspecialistSylvia Hoogland. Zevende plaats 
Leerbedrijf: Trekpleister/Enkhuizen
AutotechnicusNick Helmerhorst. Achtste plaats 
Leerbedrijf: Pedersen & Nielsen/Denemarken

 

Beloning voor harde werken

Winnaar Bas Klarenbeek is enorm blij met zijn gouden titel. ‘Het is een beloning voor het harde werken en het geeft een boost om door te gaan om nog mooiere en betere producten te maken.’ Bas moest onder meer een desserttaart, een candybar, koffiegarnituren en een dessert op bord maken.

Leerervaring rijker

Docent Ingrid Mathôt begeleidde namens het Horizon College de studenten tijdens de wedstrijddagen. ‘Onze finalisten zijn een prachtige leerervaring rijker en enorm gegroeid. Met deze prestaties behoren zij tot de beste mbo-studenten van Nederland in hun vakgebied. Het is nu voor de eerste keer dat het Horizon College twee medailles heeft behaald. De studenten hebben enorm met elkaar meegeleefd en zijn betrokken en blij voor elkaar. Dat is mooi om te zien.’

Boedapest

Met het behalen van het Nederlands kampioenschap kan Bas Klarenbeek afgevaardigd worden naar de EuroSkills in Boedapest. Die afvaardiging verschilt per opleiding en wordt voor de patissiers nog nader bekeken.

Excellentie bevorderen

De Skills-wedstrijden zijn door het ministerie van OCW aangewezen om excellentie in het mbo-onderwijs te bevorderen. Het Horizon College vindt het belangrijk dat mbo-studenten het beste uit zichzelf kunnen halen. De wedstrijden maken dan ook deel uit van het excellentieprogramma van de school.

Publicatiedatum: 19 maart 2018