Waardevolle praktijkcases voor studenten Commercie

Eerstejaarsstudenten van de opleidingen Commercie volgden donderdag 12 april een interessant programma dat bestond uit diverse gastsprekers en excursies. Een van de gastsprekers was de accountmanager Sponsoring van Ajax. Hij legde uit welke commerciële processen er spelen bij Ajax, wat het verdienmodel van Ajax is en wat zijn rol hierin is.

Gastspreker Joost Baljé van bureau De Communicatiemakers reflecteerde met de studenten op het hebben van een eigen bedrijf. Dit sloot goed aan bij het keuzedeel Ondernemerschap dat de studenten volgen. De directeur van Bukom, de heer Broer, vertelde hoe zijn tijdlijn op LinkedIn is opgebouwd en liet de studenten nadenken over de vraag hoe zij ervoor kunnen zorgen dat ze blijven leren en ontwikkelen. 

Rondleidingen en presentaties op locatie
Na de presentaties op school zijn alle klassen met bussen naar bedrijven in het HAL-gebied (Heerhugowaard, Alkmaar, Langedijk) gegaan en hebben ze op locatie rondleidingen en presentaties bijgewoond. Zij hebben hier de volgende bedrijven bezocht: The Gift Premium in Noord-Scharwoude, Handicare Stairlifts in Heerhugoward, Catch your Talent in Alkmaar en Nic Oud in Heerhugowaard. Na deze bedrijfsbezoeken was er nog een afsluitende activiteit van de mentor met zijn of haar klas om zo te werken aan het groepsproces.

Positieve reacties
De reacties van de studenten waren erg positief! Binnen de opleidingen Commercie zullen gastsprekers en excursies dan ook vaker deel uitmaken van het lesprogramma. 

Publicatiedatum: 17 april 2018