Tussentijds wijzigen of stoppen met je opleiding

Als je tussentijds wilt stoppen met je opleiding, bespreek je dit zo snel mogelijk met je mentor. Samen met een adviseur van het Studie Advies Punt of decaan kan de mentor je begeleiden bij het vinden van een passende andere opleiding. Tot je daadwerkelijk bij de nieuwe opleiding of in een opvangklas kunt starten, volg je de lessen bij je huidige opleiding.

 

 

Let op:

  • Als je minderjarig bent heb je voor overschrijving naar een andere opleiding of uitschrijving een handtekening van je ouders/verzorgers nodig.
  • Als je nog leer/kwalificatieplichtig bent (jonger dan 18 en niet in het bezit van een startkwalificatie) ben je wettelijk verplicht onderwijs te volgen. Op deze regel wordt alleen in uitzonderlijke gevallen vrijstelling verleend om als leerplichtige te kunnen gaan werken bij een overstap van opleiding. Als je dit wilt proberen maak je zelf een afspraak bij de leerplichtambtenaar van de gemeente waar je woont.

Studiefinanciering

Als je studiefinanciering hebt, check dan bij wijziging of stopzetting van je opleiding de website van de Dienst Uitvoering Onderwijs (www.duo.nl) om eventuele gevolgen voor het lesgeld, de studiefinanciering en de OV-chipkaart (studentenreisproduct) te achterhalen.

 

Zie ook: