Excellentie | Horizon College

Excellentie

Haal het beste uit jezelf!

Excellentieprogramma's

Kom je er tijdens je nieuwe studie achter dat je uitdagingen leuk vindt? Dat je jouw talenten nog meer wilt ontwikkelen? Dat komt mooi uit, want het Horizon College wil dat je het beste uit jezelf haalt en je talenten ontwikkelt. Op school hebben we meerdere excellentieprogramma’s, waaronder de Skills vakwedstrijden, maar ook als je topsporter of ondernemend bent zijn er verschillend mogelijkheden. Benieuwd? Lees snel verder!

Skills vakwedstrijden
Wil je heel goed worden in jouw vak, dan kun je meedoen aan de Skills vakwedstrijden. In 2020 werd onze student Merijn Lioen Nederlands kampioen software developer. In 2019 werden maar liefst drie studenten van het Horizon College Nederlands kampioen. Ashley van den Berg als dokters-assistent, Robin Berkhout als timmerman en Bas Klarenbeek als patissier. Robin en Bas mochten zelfs naar het wereldkampioenschap in Rusland. Dat zijn mooie ervaringen waar je de rest van je leven profijt van hebt.

Ben je topsporter?
Kampioen kun je op meerdere manieren worden, want als je op hoog niveau sport, dan kun je bij het Horizon College gebruik maken van de topsportregeling. Wij zorgen ervoor dat je studie en topsport goed met elkaar kunt combineren. En als je dan die felbegeerde medaille haalt, zijn we natuurlijk supertrots op jou!

Ben je ondernemend?
Wil je een eigen bedrijf beginnen en uitblinken als ondernemer? Elk jaar organiseert het Horizon College de wedstrijd Ondernemingsplan van het jaar. Hier kun je laten zien wat je in je mars hebt als toekomstig ondernemer.

Doe mee aan een masterclass!

Je hoeft niet per se kampioen te worden om mee te doen met de excellentieprogramma’s die het Horizon College biedt. Maar het is natuurlijk wel heel leuk om van een kampioen of van iemand die heel goed is in zijn of haar vak uitleg te krijgen over jouw toekomstige beroep. We noemen zo’n bijeenkomst een masterclass. In een masterclass kun je veel inspiratie en energie opdoen voor jouw toekomstige beroep. Voormalig wereldkampioen François Brandt heeft bijvoorbeeld een inspirerende masterclass gegeven bij de afdeling Brood & Banket.