Horizon College | Word de beste versie van jezelf

Excellentie

Haal het beste uit jezelf!

Excellentieprogramma's

Kom je er tijdens je nieuwe studie achter dat je uitdagingen leuk vindt? Dat je jouw talenten nog meer wilt ontwikkelen? Dat komt mooi uit, want het Horizon College wil dat je het beste uit jezelf haalt en je talenten ontwikkelt. Op school hebben we meerdere excellentieprogramma’s, waaronder de Skills vakwedstrijden, maar ook als je topsporter of ondernemend bent zijn er verschillend mogelijkheden. Benieuwd? Lees snel verder! 

Skills vakwedstrijden
Wil je heel goed worden in jouw vak, dan kun je meedoen aan de Skills vakwedstrijden. In 2023 werd onze student Sam Strijbis voor het tweede jaar op rij Nederlands kampioen sanitaire- en verwarmingstechnicus. Yvanka de Reus behaalde zilver bij het bouwtimmeren en Robin Berkhout bij meubelmakers. In 2022 won Yvanka de Reus als eerste vrouwelijke mbo-student het goud. Dit zijn mooie ervaringen waar je de rest van je leven profijt van hebt. 

Ben je topsporter?
Wil jij je dromen als topsporter combineren met een mbo-opleiding? Dan ben je bij het Horizon College aan het juiste adres! Wij hebben een topsportregeling waarmee we jou helpen om je studie en topsport goed met elkaar te combineren. 

Als je een topsporter bent, dan ben je een harde werker en een doorzetter. Je hebt discipline en een doel voor ogen. Wij vinden het belangrijk om jou te helpen om je dromen te bereiken. Word jij onze volgende kampioen? 

Ben je ondernemend?
Ben je een ondernemende student met een goed idee voor een bedrijf? Dan is de wedstrijd Ondernemingsplan van het jaar iets voor jou! Deze wedstrijd wordt elk jaar georganiseerd door het Horizon College en is een geweldige kans om je ondernemersvaardigheden te testen en je ideeën te delen met een panel van experts. 

Wil je meer van de wereld zien?
Ben jij op zoek naar een leuke en leerzame ervaring? Dan is Hello World het programma voor jou! Met Hello World reis je naar verschillende buitenlandse steden en leer je meer over de wereld en jouw beroep in andere landen. Hello World is een geweldige kans om je horizon te verbreden en je persoonlijke en professionele ontwikkeling te stimuleren. 

Doe mee aan een masterclass!

Je hoeft niet per se kampioen te worden om mee te doen met de excellentieprogramma’s die het Horizon College biedt. Maar het is natuurlijk wel heel leuk om van een kampioen of van iemand die heel goed is in zijn of haar vak uitleg te krijgen over jouw toekomstige beroep. We noemen zo’n bijeenkomst een masterclass. In een masterclass kun je veel inspiratie en energie opdoen voor jouw toekomstige beroep. Voormalig wereldkampioen François Brandt heeft bijvoorbeeld een inspirerende masterclass gegeven bij de afdeling Brood & Banket.