Horizon College | Word de beste versie van jezelf

Volg een keuzedeel, zoals droning!

Verbreed of verdiep je kennis

Wat zijn keuzedelen?

Je volgt in je opleiding een groot aantal beroepsspecifieke vakken die je voorbereiden op een baan en algemene vakken zoals Nederlands en rekenen. Deze vakken horen standaard bij je opleiding. Naast de standaardvakken heb je in je opleiding ook de ruimte om te kiezen voor keuzedelen. Vanuit je opleiding krijg je keuzedelen aangeboden waaruit je een keuze kunt maken. Dat kunnen keuzedelen zijn waarmee je je verder kunt specialiseren in je toekomstige beroep of keuzedelen die je voorbereiden op een volgende opleiding. Bijvoorbeeld een opvolgende opleiding binnen het mbo of een hbo-opleiding. Zo kun je een deel van je opleiding zelf invullen. Je doet voor elk keuzedeel ook examen. 

Als je na je opleiding gelijk aan het werk gaat
Als je na je opleiding aan het werk gaat, kun je je met de keuzedelen onderscheiden van je mede-studenten. Iedereen kan zich in een ander onderwerp hebben verdiept. Met je diploma in de hand kun je aan je toekomstige werkgever laten zien wat je allemaal in huis hebt.

Als je na je opleiding verder gaat leren
Als je na je opleiding een volgende mbo-opleiding wilt gaan doen of start met een hbo-opleiding is het slim om tijdens je opleiding te kiezen voor keuzedelen die je daarop voorbereiden. De keuzedelen die je behaalt, kun je dan mogelijk als vrijstelling meenemen naar je volgende mbo-opleiding. Het kan ook zorgen voor een makkelijkere start in het hbo.