Onderwijsbenodigdheden | Horizon College

Benodigdheden voor je opleiding

Wat heb je nodig?

Onderwijsbenodigdheden

Om onderwijs te kunnen volgen kun je gebruikmaken van de basisuitrusting van de school. Daarnaast moet je zelf onderwijsbenodigdheden aanschaffen. Er zijn onderwijsbenodigdheden die je verplicht zelf moet aanschaffen. Het gaat om spullen voor persoonlijk gebruik zoals:
• boeken
• readers
• softwarelicenties voor digitaal lesmateriaal
laptop
• werk- of sportkleding
Deze spullen zijn en blijven jouw eigendom. Je krijgt een leermiddelenlijst van de opleiding zodat je weet wat je moet aanschaffen.

De basisuitrusting wordt door de school ter beschikking gesteld en daar dien je zorgvuldig mee om te gaan. De basisuitrusting bestaat uit alle leermaterialen en gereedschappen die je op school gebruikt om je opleiding te volgen en examen te doen. Studenten die deze leermiddelen in eigendom willen hebben, kunnen ervoor kiezen deze zelf aan te schaffen.

Nieuwe Laptop

Samen met Campusshop hebben wij, geheel vrijblijvend en puur als leidraad, een speciaal portaal ingericht waar alleen laptops worden getoond die voldoen aan de specificaties.

Ga naar www.campusshop.nl, kies ROC Horizon College en dan jouw opleiding.  

Bij de Campusshop krijg je standaard 2 jaar Snelle Studenten Service GRATIS op je laptop

Tweedehands laptop

Horizon College heeft een samenwerking met het bedrijf ICTvanafMorgen. Zij bieden tweedehands laptops aan voor schappelijke prijzen. Je kunt kijken op de webshop of er een geschikte laptop is.

A keuze is nette staat lichte gebruikssporen, batterij minimaal 60% levensduur
B keuze is gebruikte staat maar nog steeds goed mee te werken, batterij minimaal 60% levensduur

Stuur ook de specificaties mee met je e-mail, zodat je er zeker de goede laptop koopt.

Ergonomie

Het is belangrijk om in een goede houding te werken. Daarmee voorkom je overbelasting van je nek. Ons dringende advies is om een laptopstandaard, een extern toetsenbord en muis aan te schaffen.

Let op: de genoemde specificaties zijn van toepassing op de overgrote meerderheid van onze opleidingen. Toch zijn er ook opleidingen die afwijkende laptops kunnen voorschrijven, bijvoorbeeld omdat de opleiding applicaties gebruikt die zwaardere specificaties vereisen. Of omdat voor bepaalde software toch een MacBook nodig is. Dit wordt voor die specifieke opleidingen aangegeven op de leermiddelenlijst 2022-2023. In juni ontvang je meer informatie over deze lijst in je Horizon-mail.

Lees meer over wat voor laptop je nodig hebt.

Financiële ondersteuning leermiddelen

Wil je ondersteuning in de kosten van de leermiddelen? Vraag dan eerst de regeling aan voor je leermiddelen bestelt! Wacht tot je aanvraag is goedgekeurd. Reeds betaalde kosten kunnen niet worden gerestitueerd.

Ouders van minderjarige studenten die grote moeite hebben de verplichte leermiddelen aan te schaffen kunnen een beroep doen op (financiële) ondersteuning. U kunt een beroep doen op ondersteuning als:
uw zoon/ dochter minderjarig is bij de start van de opleiding
uw zoon/ dochter ingeschreven is/wordt in een BOL-opleidingsvariant
het (gezins)inkomen lager is dan 130% van de bijstandsnorm (per start schooljaar)

Is je situatie anders dan hierboven? Ben je bijvoorbeeld ouder dan 18 én woon je zelfstandig of volg je een opleiding in de BBL-variant én woon je zelfstandig? Dan kun je alleen een beroep doen op financiële ondersteuning als er bijzondere omstandigheden zijn waardoor je niet uitkomt met je loon of je studiefinanciering. 

Je komt niet in aanmerking voor ondersteuning als je er zelf voor kiest om  geen gebruik te maken van studiefinanciering incl. lening of je inkomen of studiefinanciering niet aan opleidingskosten te besteden (zoals een rijbewijs, auto, dure huisvesting etc.).

Neem contact op met onze budgetcoaches voor meer informatie: betalingleermiddelen@horizoncollege.nl