Horizonpas

Je hebt een Horizonpas nodig als je een opleiding volgt.

Met de Horizonpas:

  • krijg je toegang tot de gebouwen van het Horizon College (je houdt hem vlak bij de lezer in de toegangspoortjes)
  • kun je binnen de gebouwen laten zien wie je bent als je hier door een docent, conciërge of beveiligingsmedewerker naar gevraagd wordt
  • kun je je legitimeren bij examens
  • registreer je je bij het OLC
  • kun je je kluisje openen 
  • kun je prints en kopieën maken met een print/kopieer/scanapparaat
  • kunnen wij registreren of je in een onderwijsruimte op een bepaalde tijd aanwezig bent.

Hoe krijg je een Horizonpas?
Je kunt de pas krijgen bij het Passenbureau (in Alkmaar en Heerhugowaard naast de receptie en in Hoorn tegenover de receptie).

Nieuwe studenten: de pas wordt gemaakt nadat je bent ingeschreven. Het kan enkele dagen duren voordat je de pas kunt ophalen. Hier krijg je bericht van. Intussen kun je zonodig een tijdelijke pas aanvragen.

Als je al bij het Horizon College ingeschreven staat: meestal kun je de pas al ophalen op dezelfde dag dat je hem aanvraagt.

De pas blijft eigendom van het Horizon College.

Hoe krijg je een tijdelijke Horizonpas?
Als je nog op je Horizonpas wacht, maar al wel het gebouw in moet kunnen, kun je een tijdelijke pas ophalen bij het Passenbureau. Het Onderwijs Service Bureau van jouw sector heeft aan het Passenbureau een lijst aangeleverd van studenten die tijdelijk doorgelaten mogen worden en tot welke datum. Het Passenbureau zorgt dat deze pas voor je klaar ligt.

Je Horizonpas doet het niet?
Het kan zijn dat het toegangspoortje een enkele keer niet op je pas reageert. Meld je dan bij het Passenbureau of ga naar een beveiligingsmedewerker of conciërge, deze zijn altijd in de buurt en kunnen je helpen.

Het kan ook zijn dat je pas zelf defect is. Dan kun je hem bij het Passenbureau ruilen voor een nieuwe. Als de pas door je eigen schuld defect is, moet je de kosten van de nieuwe pas zelf betalen: € 5,- administratiekosten en € 5,- voor het pasje.

Je bent je Horizonpas vergeten?
Je kunt een tijdelijke pas krijgen voor een dag. Aan het einde van de dag zijn je Horizonpas en de tijdelijke pas geblokkeerd. Je betaalt daarvoor € 5,- administratiekosten op het moment dat je de tijdelijke pas weer terugbrengt, vervolgens word je Horizonpas weer gedeblokkeerd.

Je bent je Horizonpas kwijt?
Je kunt bij het Passenbureau een nieuwe aanvragen. Hiervoor betaal je € 5,- administratiekosten en € 5,- voor het pasje. Als je eenmaal een vervangend pasje hebt aangevraagd, kan het oude pasje niet meer worden gebruikt.

Je Horizonpas wordt misbruikt?
Bij misbruik van de Horizonpas wordt deze ingenomen en/of ongeldig gemaakt. Degene op wiens naam de pas stond kan een vervangende pas aanvragen. Dit is ter beoordeling van de locatiemanager.

Je hebt je Horizonpas niet meer nodig?
Lever de pas in bij het Passenbureau. De pas wordt overigens automatisch ongeldig als je bij het Horizon College wordt uitgeschreven.

Vragen?
Met (andere) vragen over de Horizonpas kun je terecht bij het Passenbureau (naast/tegenover de receptie).

Je foto
Op de Horizonpas staat ook je foto. Die wordt gemaakt door het Passenbureau. Vanwege identificatie, onder andere tijdens examens, mag de foto niet beschadigd zijn!

Zie ook:

  • Privacy