Aan de slag als docent of instructeur?

Als je als docent of instructeur wilt werken bij het Horizon College, stellen we hier bepaalde eisen aan. De functie van docent is heel veelzijdig. De precieze invulling verschilt per werkplek, maar er zijn natuurlijk ook overeenkomsten.

Aan het werk als docent?

Aan het beroep van docent in het mbo worden wettelijke eisen gesteld (Wet Educatie en Beroepsonderwijs). Je dient te beschikken over: 

  • een afgeronde hbo-lerarenopleiding óf
  • een pedagogisch didactisch getuigschrift

Niet de juiste diploma's?
Als je nog niet over bovenstaande diploma's beschikt, kun je evengoed bij ons solliciteren. Je kunt dan als zij-instromer bij ons aan het werk. Wanneer we je geschikt achten en bij een aanstelling van minimaal 0,4 fte, krijg je de mogelijkheid om bij ons je diploma's te behalen. Er zijn twee mogelijkheden:

  • Je hebt een afgeronde hbo of wo-opleiding
    Je dient binnen twee jaar na de start van je werkzaamheden bij het Horizon College je Pedagogisch Didactisch Getuigschrift te behalen.
  • Je hebt geen afgeronde hbo-opleiding 
    Door middel van een assessment moet worden aangetoond dat je beschikt over hbo werk- en denkniveau. Daarnaast moet je minimaal drie jaar praktijkervaring hebben in het beroep waarin je wilt gaan lesgeven. Vervolgens dien je binnen twee jaar na de start van je werkzaamheden bij het Horizon College je Pedagogisch Didactisch Getuigschrift te behalen.

Specifieke functiekenmerken docent Horizon College
Naast de algemene functie-eisen kent iedere functie ook specifieke eisen en kenmerken. Die staan bij iedere vacature beschreven. Ook verwachten we dat onze docenten voldoen aan het competentieprofiel docent.

Ben je benieuwd naar twee enthousiaste verhalen van onze zij-instromers, lees deze hier.

Aan het werk als instructeur?

Onze instructeurs beschikken over veel kennis van en ervaring in de beroepspraktijk en zijn heel gemotiveerd om onze studenten te begeleiden in hun ontwikkeling tot vakbekwame mensen. De nadruk bij deze begeleiding ligt op praktijkvaardigheden.

Heb je een mbo+ werk- en denkniveau en aantoonbare relevante werkervaring in een bepaald vakgebied? Kun je goed in teamverband werken en wil je je pedagogisch-didactisch ontwikkelen? Dan is de functie instructeur wellicht interessant voor jou. Kijk in ons vacatureoverzicht of het Horizon College een actuele vacature op jouw vakgebied heeft.

Opleiding voor Instructeurs
Ben je aangenomen als instructeur, maar heb je nog geen diploma? Dan vragen we je om de opleiding Instructeur in het mbo te volgen. Deze opleiding duurt één jaar en sluit af met een landelijk erkend mbo-4 diploma.