Horizon College | Word de beste versie van jezelf

Aan de slag als

Hybride docent

Hybride docentschap

Je werk in het bedrijfsleven combineren met het docentschap? Dat kan als hybride docent! Als hybride docent combineer je de uitoefening van jouw vak met het lesgeven binnen het onderwijs. Je bent voor een bepaalde periode - voor een aantal uur per week - verbonden aan het Horizon College. 

Een ICT'er die één dag in de week lesgeeft in applicaties ontwikkelen of een marketeer die lesgeeft in e-commerce. Ga je dagelijks met plezier naar je werk, maar wil je toch graag meer afwisseling of verdieping? Wellicht is het hybride docentschap dan iets voor jou!

Als hybride docent breng je twee werelden bij elkaar. Doordat jij actief blijft in het bedrijfsleven, kunnen wij actueel en innovatief beroepsonderwijs aanbieden. Je weet het onderwijs én het bedrijfsleven te verrijken!

Kies je voor hybride docentschap dan kies je voor afwisseling, brede ontwikkeling, duurzame inzetbaarheid én jong blijven!

Geen lesbevoegdheid?

Beschik jij niet over een lesbevoegdheid voor het mbo? Dat hoeft geen probleem te zijn. Als je beschikt over specifieke expertise en/of praktijkervaring dan kun je aangenomen worden als hybride docent. Als je niet meer dan 6 uur per week lesgeeft dan heb je geen onderwijsbevoegdheid nodig. Met voorbereidingstijd van je lessen kun je dan maximaal een contract van 0,2 fte krijgen. Wie meer uur per week wil lesgeven, moet binnen 2 jaar een bevoegdheid halen. Tijdens deze opleiding mag je zelf lesgeven onder begeleiding van een bevoegd docent.

Wil je meer weten over het hybride docentschap? Mail dan naar: sollicitaties@horizoncollege.nl.

6 redenen om hybride docent te worden

Dit is waarom andere professionals kozen om hybride docent te worden bij het Horizon College:

1. je baan combineren met lesgeven biedt een fijne afwisseling in je werkzaamheden en contacten
2. 
je kunt je kennis en vaardigheden overbrengen op een nieuwe generatie en dat geeft veel voldoening
3. van lesgeven krijg je energie en het werken met jongeren houdt je jong!
4. b
ij mensen met een fysiek zwaarder beroep biedt het ook werkgarantie op latere leeftijd 
5. je ontwikkelt jezelf op persoonlijk vlak
6. indien je twijfelt over een een volledige overstap naar het onderwijs dan is deze vorm van docentschap een fijne tussenstap. Je kan je huidige baan aanhouden en toch alvast proeven aan het lesgeven.

Een win-win!

Wat zijn de drijfveren voor het bedrijfsleven?

hybride docenten kunnen talentvolle studenten scouten in het onderwijs
•  hybride docenten vergroten de naamsbekendheid van hun werkgever
hybride docenten verkleinen de afstand tussen onderwijs en praktijk. Hierdoor gaat de afgestudeerde met actuele kennis het bedrijfsleven in
hybride docenten vergroten het netwerk voor de werkgever
het leidt voor werkgevers tot duurzame inzetbaarheid. Medewerkers die bijvoorbeeld fysiek zwaar werk doen, kunnen een aantal uur in het onderwijs werken 
in economisch mindere tijden is het onderwijs een uitkomst voor het bedrijfsleven. Als er minder opdrachten binnenkomen, kunnen vaklieden worden uitgeleend aan het onderwijs, waardoor ze geen afscheid hoeven te nemen van ervaren krachten 

Wat zijn de drijfveren voor het onderwijs?

• hybride docenten openen deuren naar de praktijk
• hybride docenten brengen de opleiding naar een hoger niveau met de laatste ontwikkelingen/technologieën uit de praktijk 
• hybride docenten lossen voor een deel het lerarentekort op 
• hybride docenten vormen een impuls voor het hele docententeam  
• hybride docenten vergroten ons netwerk