Aan het werk als zij-instromer

Zij-instromers zijn onmisbaar in het mbo. Een zij-instromer is een professional uit de beroepspraktijk die de overstap maakt naar het onderwijs. Deze professional draagt daarmee bij aan de zo belangrijke verbinding tussen de twee werelden van praktijk en onderwijs.

Als zij-instromer is het belangrijk dat je een afgeronde hbo-opleiding hebt en ervaring in het werkveld. Als je geen hbo-opleiding hebt afgerond, heb je wellicht wel een hbo-werk- en denkniveau en minimaal drie jaar werkervaring. Ook dan kun je bij ons als zij-instromer aan de slag.

Het Horizon College is ieder jaar weer op zoek naar professionals die de overstap naar het onderwijs willen maken. Wij bieden je dan een opleidingstraject gedurende een kleine twee jaar. In die twee jaar behaal je je pedagogisch didactisch getuigschrift en word je begeleid door een coach. Sommige zij-instromers kiezen er voor om de lerarenopleiding te gaan volgen. Ook dat is één van de mogelijkheden.

Je kunt altijd contact met ons opnemen als je meer informatie wilt over het traject tot zij-instromer. Je kunt je vraag sturen naar sollicitaties@horizoncollege.nl.

Lees hier het inspirerende verhaal van onze zij-instromer Ruud Belderok.  

Lees hier het inspirerende verhaal van onze zij-intromer Mendaly de Kok.