Horizon College | Word de beste versie van jezelf

Lotte aan het woord

Kiezen voor een carrière als verpleegkundige

 

Nederland heeft mensen zoals Lotte nodig

Een studie kiezen kan ontzettend lastig zijn. Maar niet voor de 21-jarige Lotte Hollenberg uit Castricum. Zij wist al heel jong voor welke carrière ze gaat: Verpleegkundige. Lotte: ‘Ik vind het een mooi en dankbaar vak, je kunt echt iets betekenen voor iemand.’ Nederland kent een tekort aan mensen zoals Lotte. De kans op een baan na een studie Verpleegkundige is dan ook groot.

‘In het begin vond ik het moeilijk om in iemands comfortzone te komen. Mijn werk is soms heel intiem. Maar nu gaat dat heel goed en kijk ik nergens meer van op. Dat zou ik dan ook tegen mensen willen zeggen die om die reden twijfelen om de opleiding te gaan doen: je groeit daar echt overheen!’ Lotte is vierdejaars student Verpleegkundige aan het Horizon College.

Droombaan
Haar stage loopt ze in het Dijklander Ziekenhuis in Hoorn waar ze een baan aangeboden heeft gekregen na haar studie. Ziekenhuiszorg is de richting die Lotte bewust gekozen heeft: ‘Uiteindelijk wil ik kinderverpleegkundige worden en ik wil dus door naar het hbo. Een combinatie van werken en leren is voor mij ideaal, dus we onderzoeken nu de mogelijkheden om hbo te doen naast mijn werk in het ziekenhuis.’

Als verpleegkundige kun je veel betekenen voor patiënten en hun families. Soms maak je moeilijke momenten mee. Lotte vertelt: ‘Ik heb dagelijks veel contact met patiënten. Daarom ben je als verpleegkundige ook een belangrijk aanspreekpunt voor artsen. Ze hebben jouw input echt nodig. Alles wat de eerste keer gebeurt, zoals bijvoorbeeld een overlijden, is echt wel moeilijk. Gelukkig kan ik het daarna altijd weer goed van me afzetten. Je leert hoe je hier goed mee om kunt gaan.’

Finalist Skills Heroes
Lotte heeft zich gekwalificeerd voor de landelijke finale van Skills Heroes. Dit zijn de vakwedstrijden voor mbo-studenten. Lotte over Skills: ‘Ik vind het erg leuk en ook super spannend om hier aan mee te doen. Doordat ik nu zo ver ben krijg ik ook extra verdiepingslessen die natuurlijk enorm waardevol zijn.’ Als Lotte wint mag ze zichzelf een jaar lang Nederlands Kampioen noemen.

Kom naar de open dag
Het Horizon College biedt naast de opleiding Verpleegkundige ook andere opleidingen aan in de verpleging en gezondheidszorg zoals Doktersassistent, Apothekersassistent en Helpende Zorg & Welzijn. Maar er is veel meer: bakker, schilder, timmerman en nog zo’n 120 andere opleidingen. De mbo-school heeft 4 locaties in Noord-Holland; Alkmaar, Heerhugowaard, Hoorn en Purmerend. Ben je op zoek naar een opleiding en school die bij je past? Bezoek onze open dag en vind jouw match!

Lees meer over de opleiding Verpleegkundige
Of bekijk al onze opleidingen