Horizon College | Word de beste versie van jezelf

publicatiedatum: 04 juli 2019

Corné Bot wint finale Ondernemingsplan van het Jaar

Corné Bot (23) heeft de verkiezing Ondernemingsplan van het Jaar gewonnen. Bij het Zakenstation in Heerhugowaard werd dinsdag 2 juli door het Centrum van Ondernemerschap van het Horizon College de verkiezing Ondernemingsplan van het Jaar georganiseerd, als finale-onderdeel van het excellentieprogramma Ondernemerschap.

Corné volgt de mbo-opleiding Maatschappelijke Zorg en de cursus Bouwstenen voor Ondernemerschap en wist de jury te overtuigen én te ontroeren met een sterke pitch over zijn bedrijf dat een oplossing biedt voor de lange wachttijd voor verslaafden op een klinische behandeling.

Ruim tweehonderd ondernemingsplannen

Uit een totaal van ruim tweehonderd ondernemingsplannen zijn tien mbo-studenten genomineerd om in een drie minuten durende elevatorpitch hun ondernemingsplan toe te lichten en de externe jury te overtuigen waarom juist dat plan het beste is. De finalisten waren afkomstig van de afdelingen Handel & Transport, Horeca, Techniek, Sport & Bewegen en Maatschappelijke Zorg. Tijdens het aansluitende panelgesprek kregen de finalisten pittige vragen voorgelegd.

Onder de indruk

De jury, die zeer onder de indruk was van de kwaliteit van de plannen én de potentiële ondernemers, bestond uit Linda Blom (accountmanager MKB van de Rabobank), Mike Vestering (directeur van het Zakenstation), Martijn Dekker (directeur van DIGIT Electrotechniek en lid van het Ondernemersklankbord) en Suzanne Aardenburg (winnares verkiezing Ondernemingsplan van het Jaar 2018). Alle finalisten ontvingen een bewijs van excellentie. Voor de winnaar stelde de Rabobank een beker en wisselbeker ter beschikking. Het Ondernemersklankbord stelde een coachingtraject beschikbaar en DIGIT Electrotechniek en het Zakenstation sponsorden een cheque ter waarde van 400 euro.

Voorbereiden op ondernemende arbeidsmarkt

Ondernemerschap is een speerpunt van het Horizon College en is daarom gestart met het excellentieprogramma Ondernemerschap. Doel is om mbo-studenten meer te bieden dan binnen de opleiding gevraagd wordt en hen beter voor te bereiden op de ondernemende arbeidsmarkt.  Belangrijke partners binnen het programma zijn de Rabobank, het Ondernemersklankbord, Qredits, het NON en het Zakenstation. Overigens kunnen alle finalisten als prijswinnaar worden beschouwd omdat zij genomineerd zijn en een bewijs van excellentie ontvangen.

Op de foto winnaar Corné Bot met Martijn Dekker (directeur van DIGIT Electrotechniek en lid van het Ondernemersklankbord) en Suzanne Aardenburg (winnares verkiezing Ondernemingsplan van het Jaar 2018).