Horizon College | Word de beste versie van jezelf

publicatiedatum: 17 februari 2021

Het Horizon College is betrokken bij het project NHN Match

Het Horizon College is betrokken bij de campagne 'NHN-Match, skills + leren = ander werk'. Dit is een nieuw selectie- én opleidingsproces. NHN Match selecteert werknemers op basis van een gesprek over vaardigheden, talenten en motivatie. De meest geschikte kandidaten krijgen een opleidingstraject op maat. Werkgevers selecteren dus niet op basis van CV en werkervaring. Willem Zijlstra, die namens het Horizon College betrokken is, tekende woensdag 17 februari de samenwerkingsovereenkomst, samen met de overige partners.

De campagne ‘NHN-Match, skills + leren = ander werk’, start maandag 1 maart. Vanaf die datum is het mogelijk om in te schrijven voor de eerste pilot Techniek: Kom werken als technisch installateur.

Nieuwe beroepen
65% van de banen zullen de komende 20 jaar geraakt worden door toenemende technologisering, digitalisering en maatschappelijke opgaves zoals de energietransitie. Grenzen tussen sectoren vervagen, nieuwe beroepen komen op en andere verdwijnen. In Noord-Holland Noord gaat NHN Match werkenden aan ander werk helpen in een andere sector dan waar ze nu werkzaam zijn. Maar ook niet-werkenden helpen we samen aan ander werk in de regio.

Samenwerking tussen overheid, onderwijs en werkgevers
NHN Match wordt mogelijk gemaakt door overheid, onderwijs en werkgevers in Noord-Holland Noord. De initiatiefnemers tekenden woensdag 17 februari de samenwerkingsovereenkomst:

Ilse Zaal, gedeputeerde provincie Noord-Holland
Ben Tap, directeur RPAnhn
Thijs Pennink, directeur Ontwikkelingsbedrijf NHN
Han Wonder, manager WSP-NHN
Ronald Olij, directeur IW Noord-Holland
Willem Zijlstra, directeur business development Horizon College
Margret de Blanken, waarnemend voorzitter Huis van het Werk

Meer informatie