Horizon College | Word de beste versie van jezelf

publicatiedatum: 26 augustus 2019

Horizon College start Bed & Business

Het Horizon College start een nieuw initiatief: Bed & Business. In het voormalig bedrijfsgebouw van Belvilla in Heerhugowaard richten we een zogenoemd Fieldlab in; een innovatieve leervorm waar onderwijs en praktijk nauw op elkaar aansluiten. De nieuwe Bed & Business krijgt meerdere functionaliteiten. Zo kunnen internationale studenten er logeren. Ook de nieuwe opleiding Vakspecialist Ondernemer (voorheen Vakman Ondernemer) wordt er gegeven en het Centrum voor Ondernemerschap krijgt er een plek.

Het Horizon College ontvangt elk jaar internationale studenten en docenten. Het idee voor de Bed & Business is ontstaan uit de behoefte om deze internationale gasten op te vangen. In de Bed & Business worden 12 studio’s gerealiseerd waar maximaal 24 personen kunnen logeren. Vanaf oktober kunnen de eerste buitenlandse gasten worden ontvangen. Studenten van de opleidingen Horeca en Facilitaire Dienstverlening vangen de internationale gasten op. Zo leren zij in een praktijkomgeving.

In het als Fieldlab ingerichte multifunctionele gebouw worden ook scholingen, trainingen en vergaderingen voor het personeel van het Horizon College gehouden. Hierdoor wordt bespaard op kosten voor externe vergaderruimtes.

Eigen onderneming starten
Vanaf dit schooljaar gaat de opleiding Vakspecialist Ondernemer er van start. Studenten van verschillende mbo-opleidingen kunnen na hun reguliere niveau 3-opleiding in een jaar tijd leren hoe ze een eigen onderneming starten. Dit leren zij middels de nieuwe niveau 4-opleiding Vakspecialist Ondernemer. Bij deze opleiding zijn externe partners als de Rabobank, het Ondernemersklankbord en het Noord Noord-Hollands Ondernemersnetwerk nauw betrokken en worden masterclasses met gastsprekers uit het bedrijfsleven georganiseerd.

Grenzen verleggen
Het Horizon College huurt het pand van ondernemersduo Dick Hakkenbroek en Dries Veen, voormalig eigenaren van het bedrijf Belvilla dat vakantiehuizen aanbiedt. ‘We zijn blij dat we op deze manier een bijdrage kunnen leveren aan de ontwikkeling van jongeren’, vertelt Dries Veen. ‘Het zou fantastisch zijn als dit Fieldlab een broedplaats wordt voor nieuw succes. De ingrediënten zijn zeker aanwezig want het gaat om jongeren die letterlijk en figuurlijk hun grenzen willen verleggen en dat spreekt ons als ondernemers natuurlijk enorm aan.’

Verbinding en uitwisseling
Ronald Mulder, één van de initiatiefnemers van het Horizon College, is ook blij met de nieuwe uitdaging. Als opleidingsmanager Horeca ziet hij het al voor zich: ‘Jongeren uit binnen- en buitenland, het bedrijfsleven en het onderwijs samen ondergebracht in dit mooie pand, dat moet garant staan voor mooie verbindingen, uitwisselingen en innovaties.’

Op de foto: de ondertekening van het huurcontract. Met van links naar rechts Dick Hakkenbroek, Anja Grootoonk (voorzitter Horizon College) en Dries Veen.