Horizon College | Word de beste versie van jezelf

publicatiedatum: 23 april 2021

Mercedes-Benz verrijkt onderwijs Horizon College

Steeds meer voertuigen worden elektrisch aangedreven, connectiviteit speelt een toenemende rol en het aantal assistentie- en veiligheidssystemen groeit voortdurend. Om ervoor te zorgen dat de sector voorzien blijft van nieuw talent met actuele kennis moeten onze mbo-opleidingen meebewegen met deze ontwikkelingen. Mercedes-Benz Vans lanceert als onderdeel van het landelijke TopClass-programma de unieke module Smart Mobility voor het mbo. Een nieuwe manier om ons onderwijs duurzamer te maken. Smart Mobility start door middel van een pilot op vijf scholen, waaronder het Horizon College.

Met de Project Based Learning-module Smart Mobility actualiseert Mercedes-Benz in samenwerking met CENSES Education het onderwijsaanbod voor toekomstige autotechnici. De module heeft een digitale leeromgeving waarin theorie, opdrachten en trainingen een plek krijgen. Daarnaast stelt Mercedes-Benz elektrische bestelwagens, presentatiemateriaal, trainingsmateriaal en e-assessments beschikbaar 

Merk-overstijgend 
Onderwijsdeskundigen en technisch trainers passen het trainingsmateriaal afkomstig van de fabrikant aan op het mbo. Het materiaal is merk-overstijgend, waardoor onze studenten de verworven competenties ook op andere merken kunnen toepassen. Alle opdrachten, trainingen en theorie die worden aangeboden zijn actueel, betekenisvol en uit de praktijk gegrepen. Zo moeten onze studenten zelfstandig een demo van een elektrische miniatuur bestelbus maken en leren ze veilig te werken aan een elektrische bestelwagen. Met dit soort opdrachten worden ze geprikkeld zélf de regie te nemen in hun leerproces.  

Train de trainer 
Om ervoor te zorgen dat het leerrendement van de lessen optimaal is en de docenten goed voorbereid zijn, volgen zij een voor hen op maat gemaakt Train de Trainer Programma bij Mercedes-Benz Global Training. Na de pilot, met dit jaar in totaal 90 studenten, wordt de module landelijk aangeboden.