Horizon College | Word de beste versie van jezelf

publicatiedatum: 01 juli 2021

Nick Kraakman winnaar Ondernemingsplan van het Jaar

Nick Kraakman (19) heeft de verkiezing Ondernemingsplan van het Jaar gewonnen. Het Horizon College organiseert deze jaarlijkse wedstrijd om excellentie en ondernemerschap onder studenten te stimuleren. Uit ruim tweehonderd ondernemingsplannen waren tien studenten genomineerd voor de finale. In een drie minuten durende elevatorpitch lichtten zij hun ondernemingsplan toe en moesten zij de externe jury overtuigen waarom juist hun plan het beste is. Tijdens het aansluitende panelgesprek kregen de finalisten pittige vragen voorgelegd.

Nick wist de jury te overtuigen met zijn ondernemingsplan voor een luxe patisserie. In zijn patisserie wil hij luxe gebak, chocoladewerk en hartige producten verkopen. Dit alles in combinatie met een horecagedeelte inclusief een terras waar ook alcoholische dranken genuttigd kunnen worden in combinatie met een ambachtelijke borrelplank.

Vakmanschap
Het ondernemingsplan van Nick is gebaseerd op zijn vakmanschap. Hij heeft tijdens de landelijke talentwedstrijd Patisserie van de Gouden Gard de derde prijs gewonnen bij de vakjury en eindigde als eerste bij de consumentenprijs. Zijn plan, patisserie in combinatie met horeca, is gebaseerd op ambacht en kwaliteit in combinatie met beleving. Nick volgde bij het Horizon College de opleiding Zelfstandig Werkend Bakker, gevolgd door de mbo-opleiding Vakspecialist Ondernemer (voorheen Vakman Ondernemer).

Superblij met de prijs Nick was verrast toen hij als winnaar werd uitgeroepen: ‘Ik ben superblij met deze prijs. Een heel jaar heb ik hard gewerkt aan dit ondernemingsplan. In de toekomst wil ik graag mijn eigen patisserie starten. En hopelijk kan ik met het winnen van deze prijs een mooie start maken met mijn eigen onderneming. Ik werk nu bij patisserie en chocolaterie Spataro in Hoorn en wil eerst veel werkervaring opdoen voordat ik voor mezelf ga beginnen.’

Jury onder de indruk De finalisten waren afkomstig van verschillende opleidingen: Handel & Dienstverlening, Welzijn en Techniek. De jury, die zeer onder de indruk was van de kwaliteit van de plannen én de potentiӫle ondernemers, bestond uit Martijn Dekker (partner DB Invest, adviseur Ondernemersklankbord, voorzitter RvB IW Noord-Holland), Dries Veen (informal investor, founder van Belvilla) en Suzanne Aardenburg (oud-winnares en ondernemer hair & make up-salon Charlie Seven). De finale werd dinsdag 29 juni gehouden op de locatie Bed & Business van het Horizon College in Heerhugowaard.

Alle finalisten ontvingen een bewijs van excellentie en een mooi aandenken. Voor de winnaar was er een glazen standaard, een gratis coachingstraject van het Ondernemersklankbord en een cheque ter waarde van 250 euro.

Voorbereiden op ondernemende arbeidsmarkt Ondernemerschap is een speerpunt van het Horizon College en biedt daarom een excellentieprogramma Ondernemerschap aan. Doel is om mbo-studenten meer te bieden dan binnen de opleiding gevraagd wordt en hen beter voor te bereiden op de ondernemende arbeidsmarkt. Belangrijke partners binnen het programma zijn het Ondernemersklankbord, Qredits, het NON en een netwerk van regionale ondernemers.