Horizon College | Word de beste versie van jezelf

publicatiedatum: 27 februari 2020

Opening Bed & Business

Woensdag 26 februari is ons fieldlab Bed & Business officieel geopend door wethouder Monique Stam en Anja Grootoonk, voorzitter College van Bestuur. Studenten van onze opleidingen Horeca en Facilitaire Dienstverlening runnen deze accommodatie. Ook studenten van andere opleidingen kunnen praktijkervaring opdoen in deze unieke onderwijsvorm in Heerhugowaard.

In het Bed-gedeelte zijn mooie woonstudio’s en een sfeervolle gezamenlijke verblijfsruimte gerealiseerd voor maximaal 24 buitenlandse studenten en docenten. In het Business-gedeelte worden vergaderingen, studiedagen, masterclasses en trainingen gehouden voor studenten, medewerkers en externe samenwerkingspartners. 

Vakspecialist Ondernemer
Ook wordt de opleiding Vakspecialist Ondernemer (voorheen Vakman Ondernemer) aangeboden in Bed & Business. Studenten van verschillende mbo-opleidingen kunnen na hun reguliere niveau 3-opleiding in een jaar tijd leren hoe ze een eigen onderneming starten. Bij deze opleiding zijn externe partners als de Rabobank, het Ondernemersklankbord en het Noord Noord-Hollands Ondernemersnetwerk nauw betrokken. Ook worden masterclasses met gastsprekers uit het bedrijfsleven georganiseerd.