Horizon College | Word de beste versie van jezelf

publicatiedatum: 27 mei 2021

Studenten helpen mee met vaccineren

Zo’n 21 studenten Verpleegkundige en Doktersassistent helpen mee op de verschillende vaccinatielocaties van GGD Hollands Noorden. Roos Windt en Joyce Smit zijn daar twee van. ‘Wij kregen de vraag of we het leuk vonden om dit te doen’, vertelt Joyce. ‘Nadat we op school een medische toets hadden gemaakt, konden we aan de slag.’ Het werken op de priklocaties bevalt de dames. ‘Het is afwisselend werk’, constateert Roos. ‘We bereiden de vaccins voor en we prikken ook.’ 

Het daadwerkelijk zetten van een prik was voor Joyce niet nieuw. Ik had dat al eerder gedaan op mijn stageplek. Maar hier leer je het goed, omdat je de hele dag doorprikt. Het wordt daarmee een soort routine. Voor Roos was afgelopen dinsdag het moment dat ze de eerste prik toediende. Dat was heel raar, zo’n eerste keer. Maar degene die moest worden geprikt, vond het goed. Het ging gelukkig goed. Ik merk wel dat je het vaccineren pas echt leert door het te doen. En dat lukt hier prima, zegt ze lachend.  

Blij dat het zover is 
Het valt de studenten op dat de mensen die de vaccinatielocatie bezoeken over het algemeen erg blij zijn dat het eindelijk zover is. Roos: Sommige mensen zijn zenuwachtig. Die stellen we dan gerust. Maar als je goed prikt, heeft niemand door dat het vaccin in de arm zit.  

De komende weken worden onze studenten op schooldagen ingeroosterd door de GGD. Als zij willen  mogen ze ook in de zomervakantie komen werkenDat gaat bij Roos en Joyce helaas niet lukken in verband met hun eigen (zomer)baan die ze al hebben.