Horizon College | Word de beste versie van jezelf

publicatiedatum: 09 maart 2020

Studenten nationaal kampioen

Onze studenten Robin Berkhout en Merijn Casper Lioen zijn Nederlands kampioen in hun vakgebied. Zij deden mee aan Skills Heroes, dit zijn landelijke vakwedstrijden voor mbo-studenten. Robin Berkhout veroverde voor de tweede keer op rij de titel bij de timmermannen. Merijn Casper Lioen won het goud bij de Applicatie- en Mediaontwikkelaars.

Er werden nog meer prijzen gewonnen door de Horizonstudenten. Demi Steeman (Verzorgende IG) behaalde zilver. Junior Accountmanager Barry de Nijs  behaalde ook een tweede plaats en Stijn Appel veroverde brons bij de schilders. In totaal deden dertien studenten van het Horizon College mee aan de landelijke finales van Skills Heroes. De finales werden van 4 t/m 6 maart gehouden in Leeuwarden.

Titel verdedigen
Robin Berkhout volgt zijn theorielessen bij het Horizon College en werkt in de praktijk bij bouwbedrijf Desaunois via opleidingspartner ESPEQ. Voor de tweede keer veroverde Robin de titel: ‘Ik ging neutraal de wedstrijd in en ik had geen last van de druk om mijn titel te verdedigen. Toen de wedstrijd begon voelde ik wel een klein beetje spanning. De opdracht was het maken van een kapconstructie en omdat ik wist wat ik moest doen ben ik gelijk aan de bak gegaan. De opdracht was overigens best lastig. Drie kwartier voor het einde van de wedstrijd heb ik het werkstuk opgeleverd en ik was erg tevreden over het resultaat en uiteraard ben ik erg blij dat ik gewonnen heb.’

Aan elkaar gewaagd
Merijn Casper Lioen heeft als stagebedrijf CanvasHeroes en kreeg als applicatie- en mediaontwikkelaar vier opdrachten, waaronder het maken van een narrowcastingsysteem (digitale muurkrant) en het maken van een website waar mensen foto’s kunnen uploaden. ‘Ik vond de opdrachten interessant en leuk om uit te voeren. Het was uitdagend, maar heel goed te doen. Ik was dan ook ruim binnen de gestelde tijd klaar met al mijn opdrachten. In de groep van applicatieontwikkelaars zaten alleen jongens. Wij waren zeer aan elkaar gewaagd en daarom was ik ook superblij dat ik er met het goud vandoor ging.’

De uitslagen
Bouwtimmerman: Robin Berkhout - Nederlands kampioen
Applicatie- en Mediaontwikkelaar: Merijn Casper Lioen - Nederlands kampioen
Verzorgende IG: Demi Steeman - tweede plaats
Junior Accountmanager: Barry de Nijs - tweede plaats
Schilder: Stijn Appel - derde plaats
Verpleegkundige: Lotte Hollenberg – derde plaats (geen medaille omdat er twee studenten samen op de tweede plaats eindigden)
Gastheer/Gastvrouw: Hui Ting Wu – vierde plaats
Kapper: Shearon Ruby de Vriend  – vierde plaats
Sanitaire- en Verwarmingstechnicus: Sam Strijbis - vijfde plaats
Metselaar: Seime Kaandorp - zesde plaats
Kok: Thijs Stekelenburg – achtste plaats
Verkoopspecialist: Rich Wesker – achtste plaats
Facilitair Dienstverlener: Shannon Bakker – achtste plaats

Europees kampioenschap
Met het behalen van het Nederlands kampioenschap mag Merijn Casper Lioen naar het Europees kampioenschap in Oostenrijk. Voor de timmermannen is er geen Europees kampioenschap. De studenten van het Horizon College hebben met de finales van Skills Heroes een geweldige prestatie neergezet en behoren zij, met of zonder medaille, tot de jonge toppers van Nederland in hun vakgebied.