Horizon College | Word de beste versie van jezelf

publicatiedatum: 22 november 2019

Twee doorzetters van Entree in de prijzen gevallen

Regio Noord-Holland Noord - Tijdens een feestelijke bijeenkomst op het Horizon College in Alkmaar is de Way2Go-prijs uitgereikt. Kamila (21) en Nahid (20) namen vol trots de prijs in ontvangst. De prijs is toegekend aan de twee Entreestudenten omdat zij, ondanks de moeilijke omstandigheden waarin zij verkeren, succesvol hun mbo-opleiding hebben afgerond. Daarmee zijn deze uitblinkers een voorbeeld voor velen. Entree is het startniveau binnen het mbo-onderwijs en kan bij het Horizon College worden gevolgd op de locaties Alkmaar en Hoorn. Kamila en Nahid hebben allebei met succes de Entree-opleiding Assistent Dienstverlening & Zorg gevolgd.

Geen scholing gehad
Het verhaal van Kamila is bijzonder omdat zij in haar geboorteland Afghanistan nooit enige scholing heeft gehad, alleen Engels van haar buurvrouw. Toen Kamila 18 jaar oud was kwam ze als vluchteling naar Nederland. Eenmaal hier was ze zo enorm gemotiveerd om te leren, waardoor ze de beste van haar klas werd en zelfs sneller door mocht stromen naar een niveau 2-opleiding. Haar achterstand heeft ze weten om te zetten in toekomstplannen en dromen. Ze wil graag doorleren en ziet voor zichzelf een toekomst weggelegd in de financiële administratie of misschien wel de dynamische, bruisende wereld van werken op Schiphol.

Oorlog en geweld
Nahid ontvluchtte samen met haar twee jongere broertjes Afghanistan en woont nu vier jaar in Nederland, zonder ouders. Ze heeft een groot verantwoordelijkheidsgevoel voor haar broertjes én haar opleiding. Ze heeft een appartement toegewezen gekregen en met een bijbaan probeert ze haar weg te vinden in de Nederlandse samenleving. In een leven waarin oorlog en geweld een hoofdrol speelden, slaagt Nahid erin om haar opleiding met succes te volgen en is zij een voorbeeld voor haar klasgenoten. Zij heeft onder moeilijke omstandigheden haar leven vorm weten te geven en wil in de toekomst andere mensen helpen als sociaal pedagogisch werker.

Hindernissen overwonnen
Martijn Appelman, opleidingsmanager Entree, is trots op wat Kamila en Nahid bereikt hebben. ‘Ik heb bewondering voor deze jonge doorzetters. Zij hebben de hindernissen waarmee zij geconfronteerd worden, overwonnen. Kamila en Nahid hebben bewezen dat je boven jezelf kunt uitstijgen en dat dwingt respect af. Het Horizon College gelooft dat iedereen talent heeft dat verder ontwikkeld kan worden en onze Entreedocenten maken hier dagelijks met heel veel kennis, inzet en geduld werk van.’

Entree-studenten verdienen stimulans
De Way2Go-prijs, die donderdag 21 november 2019 werd uitgereikt, wordt beschikbaar gesteld door de stichting ter Bevordering van het Beroepsonderwijs in Noord-Holland-Noord en West-Friesland. Hans van Straalen, secretaris van de stichting, licht het belang van deze prijs toe. ‘Juist Entreestudenten verdienen het om in het zonnetje gezet te worden. Hierdoor weten de studenten dat hun moeite voor het diploma wordt gezien en beloond. En dat is een grote stimulans voor de toekomst.’