Uitreiking Gouden Schoolkantineschaal

publicatiedatum: 02 juli 2019

Uitreiking Gouden Schoolkantineschaal

Het Horizon College, locatie Alkmaar, heeft samen met 12 scholen uit de gemeenten Alkmaar, Bergen, Heerhugowaard, Heiloo en Langedijk op maandag 24 juni tijdens een feestelijke bijeenkomst op het stadhuis in Alkmaar de Gouden Schoolkantineschaal 2019 gekregen. Hiermee laten de scholen zien dat de schoolkantine gezond is ingericht.

Een gezonde uitstraling en een gezonder aanbod staan centraal in de gezonde schoolkantine. Het oog van studenten valt meteen op de keuze in gezonde broodjes, groente en fruit. En er is altijd water beschikbaar. De studenten zijn blij met dit aanbod dat verleidt om gezonder te kiezen.

Het Horizon College heeft de kantine in Alkmaar gezonder gemaakt aan de hand van de Richtlijnen Gezondere Kantines. De visie erachter: jongeren zijn de toekomst. Willen we dat zij gezonder leven, dan is het belangrijk dat zij ook op school gezond kunnen eten en drinken. Zij brengen hier immers een groot deel van hun tijd door. Ervaren dat gezond eten lekker en heel gewoon is, helpt hen een gezond eetpatroon te ontwikkelen.