Wat is er te doen op de Open Dag van het Horizon College?

Vrijdag 14 december zijn alle locaties van het Horizon College, Alkmaar, Heerhugowaard, Hoorn en Purmerend, open van 16.00 tot 21.00 uur. Kom op onze Open Dag sfeer proeven, maak kennis met onze opleidingen, ontmoet docenten en stel vragen aan onze studenten. Zij kunnen je alles vertellen over lessen, stage en begeleiding. Vraag bij de opleiding ook naar de mogelijkheden voor internationalisering/excellentie.

Als je zeker bent van je keuze, kun je je op deze dag ook al digitaal aanmelden voor een opleiding op onze school. Neem dan wel je burgerservicenummer (BSN) mee.

We raden je aan de locatie te bezoeken waar de opleiding van jouw keuze gegeven wordt, je vindt deze informatie bij de opleidingen. We zien je graag op vrijdag 14 december tussen 16.00 en 21.00 uur!

Wat is er te doen in Alkmaar?
Wat is er te doen in Heerhugowaard?
Wat is er te doen in Hoorn?
Wat is er te doen in Purmerend?

Het Horizon College organiseert twee Open Dagen, de volgende is op woensdag 27 februari van 16.00 – 21.00 uur.

Wat is er te doen in Alkmaar?

Let op! Sport & Bewegen Alkmaar in de Meent
De opleidingen van Sport & Bewegen Alkmaar houden hun Open Dag op 14 december van 17.00 - 20.30 uur in de Meent in AlkmaarOp onze locatie in Alkmaar is een aantal studenten en medewerkers aanwezig die geïnteresseerde bezoekers informatie en uitleg kunnen geven over alle Sport & Beweging opleidingen.

Beroepentest
Wil je weten waar jouw voorkeuren en talenten liggen. Dan kun je in ons Open Leercentrum onder begeleiding een beroepentest doen.

Online inschrijven
Weet je welke opleiding je volgend jaar wilt gaan volgen? Schrijf je dan tijdens de Open Dag direct digitaal in. Dit kan (eventueel onder begeleiding) in het Open Leercentrum. Neem wel je burgerservicenummer (BSN) mee

Economie
Volg een van de presentaties over de opleidingen Uniformberoepen, ICT, Marketing & Communicatie. Bezoek onze nieuwe opleiding Commercieel Technicus Engineering of laat je informeren over de Office- en managementsupportopleidingen. 

Gezondheidszorg en Welzijn
Studenten van de opleidingen Gezondheidszorg en Welzijn laten jou zien wat zij leren tijdens hun opleiding en bieden jou de mogelijkheid om dit zelf uit te proberen. Ook zijn diverse instellingen uit het werkveld aanwezig om jou meer informatie te geven over de beroepen.

Voor ouders: werken op het Horizon College
Er zijn medewerkers van de afdeling P&O aanwezig die geïnteresseerde ouders kunnen informeren over het werken bij het Horizon College.

Wat is er te doen in Heerhugowaard?
Wat is er te doen in Hoorn?
Wat is er te doen in Purmerend?

Wat is er te doen in Heerhugowaard?

Uiterlijke Verzorging

 • Er zijn demonstraties door studenten Haarmode in onze uiterst moderne salon. Studenten van de opleiding laten zien hoe zij creatief omgaan met lang haar. Zij werken daarbij op oefenkoppen (salon A 0.01).
 • Er is een multimediapresentatie over de opleidingen Haarmode. Je kunt een presentatie met film en fotomateriaal over de opleidingen van Haarmode bijwonen (conferentiezaal begane grond). Presentatietijden zijn: 16.15 – 17.00 – 17.45 – 19.00 – 19.45 – 20.30 uur.
 • Een impressie van de keuzedelen Engels, visagie, imagestyling, barbier en ondernemerschap vind je in de salon A0.01.

Horeca
Horeca verzorgt de opleidingsinformatie in de lokalen op de eerste verdieping in de A-vleugel. Je kunt een blik werpen in de keukens en het restaurant op de begane grond.

Techniek
Er is een techniekplein in het atrium met kraampjes van de opleidingsrichtingen Bouw & Infra, Interieur, Vormgeving, Voertuigentechniek, Werktuigbouwkunde/Elektrotechniek & Installatietechniek.
Studenten bouwen, schilderen en behangen een huisje op het techniekplein. Studenten van de opleiding Signmaker voorzien een auto van zelfgemaakte stickers en er is een zelfgebouwde fietssimulator waar bezoekers gebruik van kunnen maken. Studenten van de opleiding Mechatronica tonen een pneumatische opstelling en bezoekers kunnen bouwen door een 3D-bril.
Ook kun je een bezoek brengen aan bedrijven die samenwerken met de sector Techniek. Deze presenteren zich met diverse kraampjes.

Facilitaire Dienstverlening
Er zijn presentaties door studenten over de inhoud van de opleidingen, de stages en de bijzondere praktijklessen buiten de school (lokaal A.1.04). Docenten en studenten zijn beschikbaar voor alle vragen op de brug van de eerste verdieping.

Brood & Banket
Er zijn demonstraties en voorlichtingsrondes door de studenten van Brood & Banket in lokaal A.006 en A.007. Presentatietijden zijn 16.15 - 17.00 - 17.45 - 19.00 - 19.45 en 20.30 uur. En er is een verkooppunt van de producten uit de bakkerij in de winkel ‘Van Eigen Deeg’ in het atrium.

Commercie, Transport en Logistiek
Studenten en docenten geven algemene en specifieke voorlichting over negen opleidingen in deze afdeling, waaronder de nieuwe opleiding Intercedent. Dit alles vindt plaats op de tweede etage in het Open Leercentrum.

Detailhandel

 • Studenten van de afdeling Detailhandel verkopen in samenwerking met studenten van de afdeling Brood & Banket in hun eigen winkel ‘Van Eigen Deeg’ de producten uit eigen bakkerij.
 • Studenten en docenten geven algemene voorlichting over de opleidingen maar ook specifieke voorlichting over de (keuze)vakken zoals ondernemerschap.
 • De presentatie over de opleidingen Detailhandel wordt gegeven in lokaal D1.01. Presentatietijden zijn: 16.15 – 17.00 – 17.45 – 19.00 – 19.45 – 20.30 uur.

Algemeen
In het Open Leercentrum op de eerste etage kun je een beroepentest doen en heb je de mogelijkheid om je direct aan te melden. In de loungeruimte op de begane grond is een voorlichting voor ouders/verzorgers over de overstap van vo naar mbo. Deze voorlichtingen vinden plaats om 17.00 uur, 18.30 uur en 19.30 uur. De voorlichting duurt ca. 20 minuten.

Voor al je vragen over studie en financiën, kun je terecht bij:

 • Studie Informatie Punt  (STIP) en Financiële Administratie (FA).

  Voor ouders: werken op het Horizon College
  Er zijn medewerkers van de afdeling P&O aanwezig die geïnteresseerde ouders kunnen informeren over het werken bij het Horizon College.

Wat is er te doen in Alkmaar?
Wat is er te doen in Hoorn?
Wat is er te doen in Purmerend?

Wat is er te doen in Hoorn?

Techniek (begane grond en eerste etage)

Ruimtelijke vormgever en Mediavormgever
Op de begane grond achter de klapdeuren vind je de lokalen van Ruimtelijk vormgever (RV) en Mediavormgever (MV). Maak kennis met de dynamische wereld van de multimedia. De ruimtelijke vormgeving is steeds in beweging, denk aan het gebruik van lasersnijden en 3D printing. Deze eigentijdse en dynamische opleiding bedenkt sferen en verrassende inrichtingen van de ruimte. Laat je tijdens deze open dag verwonderen over wat je met digitale technieken en ruimtelijke projecten kunt doen. Kijk, beleef en ontdek de vormgever in jezelf!

Werktuigbouwkunde niveau 2
In het lokaal en tevens werkplaats van de opleiding Werktuigbouwkunde staan computergestuurde bewerkingsmachines, waaronder de freesbank en de draaibank. Je kunt onder meer kijken naar demonstraties van verschillende metaalbewerkingstechnieken en een leuke gadget laten maken door de CNC machine. Voel je vrij om in gesprek te gaan met één van de studenten of docenten. Zij vertellen je graag meer over hun mooie vak.

Timmeren
Het praktijklokaal van de opleiding Timmeren vind je ook op de begane grond. Dé plek waar de basis wordt gelegd voor jouw timmeropleiding. Maak kennis met de verschillende technieken die vandaag de dag door een timmerman worden gebruikt in de bouw. Het stellen van profielen en kozijnen, kapconstructies maken en maatvoeren met hedendaagse meetapparatuur.

Engineering, Werktuigbouwkunde en Elektrotechniek
Op de eerste etage laten wij met trots ons TechnoLab zien. Een inspirerende ruimte voorzien van alle technische faciliteiten waarin de studenten van Engineering Werktuigbouwkunde en Elektrotechniek zeer intensief kunnen samenwerken aan diverse projecten én kunnen kennismaken met de nieuwste technische innovaties uit het bedrijfsleven, zoals 3D printen en lasersnijden. Doe mee met de diverse activiteiten en ontdek jouw technisch talent!

Bouw en Infra niveau 4
De opleiding  Bouw en Infra is ook op de eerste etage te vinden. Via de bouwsteiger kom je in het lokaal terecht. Hoe leer je in deze opleiding en stages  gebouwen te tekenen en te bouwen? Hoe verloopt de samenwerking in de bouw? Hoe wordt Virtual Reality ingezet? Zet een VR bril op en waan je op een bouwproject. De studenten en docenten maken je graag wegwijs in deze uitdagende opleiding met een prachtig carrièreperspectief!

Retail  (Begane grond)
In de retail draait het steeds meer om beleving. Op de begane grond zijn diverse retailactiviteiten opgetuigd. Kom meer te weten over internationale stages en de mogelijkheden tot uitwisseling met buitenlandse scholen. Of woon de algemene voorlichtingsronde bij waar alle informatie aan bod komt. Laat je informeren en stel je vragen! Raad je de winkelwaarde van de kar vol met levensmiddelen? Dan is de inhoud voor jou!

Gezondheidszorg
Woon een workshop bij en leer hoe onze opleidingen in elkaar zitten en hoe we ons onderwijs verzorgen.  Of stel je vragen aan studenten. Bezoek ook de instellingenmarkt waar instellingen je kunnen informeren over stage of werk. Kom een kijkje nemen in het praktijklokaal; hier worden diverse handelingen die je tijdens de opleiding leert, gedemonstreerd. Studenten oefenen op simulatiecliënten. In het huishoudkundelokaal demonstreren studenten hun huishoudelijke vaardigheden. Als je geluk hebt, zijn de pasteitjes net gaar en krokant. Je kunt dan zelf even proeven en aan de student laten weten wat je ervan vindt en stel je vragen!

Welzijn
•  Op de derde etage word je welkom geheten door studenten en docenten van de opleidingen van Welzijn.  
•  Studenten en docenten vertellen hoe de opleidingen in elkaar zitten; welke vakken je krijgt, wat je kunt verwachten en wanneer je stage loopt. 
•   Studenten die de opleiding al volgen vertellen hoe zij tot hun keuze zijn gekomen en zullen de vragen die jij hebt over de opleiding graag beantwoorden.
•    Er is een kraam waar je terecht kunt als je meer over stage ervaringen wilt weten. 
•    Bezoek de markt, waar studenten hun projecten en keuzedelen presenteren.
•    Mocht je specifieke vragen hebben, bespreek deze met de decaan of opleidingscoördinatoren  
 

Economie
Stel je vragen aan studenten en docenten, ook over internationale stages. Waar en wanneer loop je stage? Welke boeken ga je gebruiken? Hoeveel uur staat er op je rooster? Zij weten het antwoord.
Lijkt het werk van de rijdende rechter op dat van een juridisch administratief medewerker? Hoor het van Brigitte en haar studiegenoten.
Hoe zwaar is de rugzak van aankomend onderofficier Joey? Raad het en maak kans op een cadeaubon.
Hoe kun je binnen twee jaar een mbo-diploma halen? Hoor het bij de niveau 2 opleiding.

Open Leercentrum
Het Open Leercentrum is tijdens jouw studie de plek om zelfstandig te werken tijdens je opleiding.  Heb je tijdens de Open Dag de opleiding van je keuze gevonden? Kom je dan bij het Open Leercentrum digitaal inschrijven. Neem wel je burgerservicenummer (BSN) mee.

Studie Informatie PuntWij helpen je graag op weg
 

Wat kun je bij ons vinden:

 • Hulp bij het zoeken naar de juiste opleiding.
 • De mogelijkheid om een afspraak te maken met een adviseur voor een adviesgesprek.
 • Voorlichting voor ouders over studeren in het mbo.

Voorlichting voor ouders
Tijdens de Open Dagen bieden wij de volgende voorlichting aan voor ouders:
Hoe kun je als ouders je kind ondersteunen bij de overstap naar het mbo en het maken van de juiste keuze? Waar vind je relevante informatie over studeren in het mbo? 

De voorlichting wordt tijdens de open dag vier keer aangeboden in het Open Leercentrum en duurt een half uur.
De aanvangstijden zijn 16.30 uur, 17.15 uur, 19.00 uur en 19.45 uur.

Aanmelden voor deze voorlichting is niet nodig, u kunt gewoon binnenlopen.   

 

Het Studie Informatie Punt geeft ook informatie over:

 • Studiefinanciering
 • Leerwerktrajecten
 • Beroepsopleidingen, Cursussen en Trainingen
 • Het volgen van een MBO opleiding in combinatie met Topsport
 • Een opleiding volgen als je een beperking hebt
 • De financiële regelingen van het Horizon
 • Ondersteuning bij passend onderwijs
 • Schoolmaatschappelijk Werk (Ondersteuning bij psychosociale problemen)

Je bent van harte welkom bij de afdeling Studie Informatie Punt. Wij zijn er voor jou!

Wat is er te doen in Alkmaar?
Wat is er te doen in Heerhugowaard?
Wat is er te doen in Purmerend?

Wat is er te doen in Purmerend?

Op de locatie Purmerend ontvangen wij je graag in ons schoolgebouw aan de Van IJsendijkstraat 148 A/B, 1442 CS. In de kantine, die we voor deze gelegenheid een winters tintje hebben gegeven, kun je je bij verschillende kraampjes laten informeren over de mbo-opleidingen in Purmerend. Dat betekent dat je naast de opleidingen van het Horizon College ook informatie kunt krijgen over de opleidingen die het Regio College in Purmerend aanbiedt. Het Horizon College en het Regio College zijn namelijk met ingang van schooljaar 2019-2020 te vinden in een spiksplinternieuw nieuw schoolgebouw aan het Karekietpark.

Horeca
Mensen blij maken met heerlijke gerechten die mooi opgemaakt zijn en vakkundig geserveerd worden. Als je kiest voor één van onze Horeca-opleidingen leer je de fijne kneepjes van het vak. Op 14 december laten de Horeca-studenten zien hoe goed ze geleerd hebben om te flamberen en kun je ook proeven wat ze klaargemaakt hebben. Neem een hapje en laat je uitgebreid informeren over de opleidingsmogelijkheden. De voorlichting vindt plaats in lokaal B001. Nieuw! is de opleiding International Manager Hospitality, Food and Beverages! De docenten vertellen je er graag meer over.

Haarmode
Stylen, krullen en vlechten; de studenten Haarmode laten zien wat ze al geleerd hebben in hun eigen schoolkapsalon in de A 001. Er zijn voorlichtingsronden waar je alle informatie over de Haarmode-opleidingen krijgt. De voorlichtingen vinden plaats in lokaal A 005 om 16.30, 18.00 en 19.30 uur.

Beveiliging
Wat houdt het vak van Beveiliger in? Spreekt het je aan om in een uniform te werken en wil je meer weten over de opleiding tot Beveiliger? Kom dan naar de voorlichting in lokaal A 009 om 16.30, 17.45 of 19.15 uur.

Veiligheid & Vakmanschap
Wil je militaire vaardigheden leren en opgeleid worden tot een aankomend medewerker Grondoptreden of aankomend Onderofficier Grondoptreden bij Defensie? Kom dan naar lokaal A 009 om 17.00, 18.30 of 20.00 uur. Nieuw! Met ingang van 2019 kun je ook kiezen voor een opleiding Veiligheid en Vakmanschap in de richting ICT.

ICT
Voor informatie over de ICT-opleidingen kun je terecht in lokaal A 104 waar een doorlopende presentatie wordt gegeven. In lokaal A 106 demonsteren studenten hoe je kunt programmeren, maar ook hoe je sleutelt aan een computerkast. Uiteraard mag je ze tijdens deze activiteiten alle vragen stellen die je hebt over de opleiding en hun eigen ervaringen op school. Zelf aan de slag? Doe dan mee aan de ICT-battle in de kantine om 17.15, 18.45 of 19.45 uur en maak kans op een mooie prijs.

Logistiek
Logistiek is overal. Daarom biedt een logistieke opleiding volop kansen op een leuke baan. Onze docenten vertellen je er graag meer over in lokaal A102 om 17.00, 18.00, 19.00 en 20.00 uur.

Sport & Bewegen
Als je kiest voor een opleiding Sport & Bewegen leer je onder meer hoe je sportlessen voorbereidt, hoe je deze lessen begeleidt en leer je de bewegingsvaardigheden van je doelgroep te ontwikkelen. Maar uiteraard komen ook je eigen sportvaardigheden aanbod. De docenten en studenten vertellen je tijdens de voorlichtingsronden over wat er allemaal nog meer bij komt kijken als je kiest voor een opleiding Sport & Bewegen. Deze voorlichting is in lokaal A007 om 16.25, 17.10, 17.55, 18.40, 19.25 en 20.10 uur. Op het podium in de kantine geven de studenten een dansdemonstratie.

Kom naar de kantine
Meer weten over de opleidingen Commercieel Medewerker of (Junior) Accountmanager? Kom dan naar de kantine! Daar presenteren deze opleidingen zich samen met Marketing & Communicatie, Medewerker Evenementenorganisatie, Logistiek en de Financiële Beroepen. 

Voorlichting voor ouders
Speciaal voor ouders zijn er informatieronden: Ouders krijgen zicht op hoe het mbo in elkaar zit en ontvangen handvatten om hun kind te ondersteunen bij het maken van een studiekeus. De voorlichting vindt plaats in de A102 om 16.30, 17.30 en 19.30 uur.

 

Wat is er te doen in Alkmaar?
Wat is er te doen in Heerhugowaard?
Wat is er te doen in Hoorn?

 

Nieuw schoolgebouw

Kies jij voor één van onze opleidingen in Purmerend? Dan ga je in het schooljaar 2019-2020 lessen volgen in ons nieuwe, moderne schoolgebouw aan het Karekietpark. Professionele praktijklokalen, een ruim atrium en verschillende leerpleinen bieden je, samen met de moderne leslokalen, een aantrekkelijke leeromgeving. We vertellen je er graag meer over op onze Open Dag!

Nieuwsgierig naar het nieuwe schoolgebouw?