Wat is er te doen op de Open Dag van het Horizon College?

Onze tweede Open Dag is op woensdag 27 februari 2019 van 16.00 – 21.00 uur.

Alle locaties van het Horizon College, Alkmaar, Heerhugowaard, Hoorn en Purmerend, zijn op die dag open van 16.00 tot 21.00 uur. Kom op onze Open Dag sfeer proeven, maak kennis met onze opleidingen, ontmoet docenten en stel vragen aan onze studenten. Zij kunnen je alles vertellen over lessen, stage en begeleiding. Vraag bij de opleiding ook naar de mogelijkheden voor internationalisering en excellentie.

Als je zeker bent van je keuze, kun je je op deze dag ook digitaal aanmelden voor een opleiding op onze school. Neem dan wel je burgerservicenummer (BSN) mee.

We raden je aan de locatie te bezoeken waar de opleiding van jouw keuze gegeven wordt, je vindt deze informatie bij de opleidingen. We zien je graag op woensdag 27 februari tussen 16.00 en 21.00 uur!

 

Naar boven

Wat is er te doen in Alkmaar?

Alkmaar

Een bezoek aan de Open Dag van het Horizon College in Alkmaar is de moeite waard! Er is veel te zien en te doen. Je kunt er rondkijken bij de opleidingen en kennis maken met studenten en docenten. Natuurlijk proef je ook meteen de sfeer in de school.

Beroepentest
Wil je weten waar jouw voorkeuren en talenten liggen? Dan kun je in ons Open Leercentrum onder begeleiding een beroepentest doen.

Online inschrijven
Weet je al welke opleiding je volgend jaar wilt gaan volgen? Schrijf je dan tijdens de Open Dag direct digitaal in. Dit kan (eventueel onder begeleiding) in het Open Leercentrum. Neem wel je Burgerservicenummer (BSN) mee.

Vragen?
Voor al je vragen over studie en financiën, kun je terecht bij het Studie Informatie Punt (STIP) en de Financiële Administratie (FA).

Economie
Volg een van de presentaties over de opleidingen Uniformberoepen, ICT en Marketing & Communicatie. Bezoek ook onze nieuwe opleiding Commercieel Technicus Engineering of laat je informeren over de Office- en managementsupportopleidingen. Bij de opleidingen Financieel-, Juridisch- en Ondersteunende Administratieve Beroepen beantwoorden ze al je vragen over de opleiding en de beroepen waarvoor je opgeleid wordt.

Gezondheidszorg en Welzijn
Studenten van de opleidingen Gezondheidszorg en Welzijn laten jou zien wat zij leren tijdens hun opleiding en bieden jou de mogelijkheid om dit zelf uit te proberen. Ook zijn diverse instellingen uit het werkveld aanwezig om jou meer informatie te geven over de beroepen.

Sport & Bewegen
Kom kijken naar de demo’s in de sportzaal die de studenten van Sport & Bewegen geven. Volg een van de presentaties en stel je vragen aan docenten en studenten.

Informatiebijeenkomst voor ouders
Wat verandert er allemaal als uw kind van het voortgezet onderwijs naar het mbo gaat? Hoe zit het met de kosten van de nieuwe opleiding van uw zoon of dochter? Hoe kunt u uw kind begeleiden om een goede keuze te maken? 
Ouders van leerlingen die starten in het mbo hebben vaak veel vragen. Daarom organiseren wij tijdens onze Open Dag op woensdag 27 februari om 17.00 en 19.00 uur een informatiebijeenkomst (ca. 20 minuten) voor ouders.

Wat is er te doen in Heerhugowaard?
Wat is er te doen in Hoorn?
Wat is er te doen in Purmerend?

Wat is er te doen in Heerhugowaard?

Uiterlijke Verzorging

 • Er zijn demonstraties door studenten Haarmode in onze uiterst moderne salon. Studenten van de opleiding laten zien hoe zij creatief omgaan met lang haar. Zij werken daarbij op oefenkoppen (salon A 0.01).
 • Er is een multimediapresentatie over de opleidingen Haarmode. Je kunt een presentatie met film en fotomateriaal over de opleidingen van Haarmode bijwonen (conferentiezaal begane grond). Presentatietijden zijn: 16.15 – 17.00 – 17.45 – 19.00 – 19.45 – 20.30 uur.
 • Een impressie van de keuzedelen Engels, visagie, imagestyling, barbier en ondernemerschap vind je in de salon A0.01.

Horeca
Horeca verzorgt de opleidingsinformatie in de lokalen op de eerste verdieping in de A-vleugel. Je kunt een blik werpen in de keukens en het restaurant op de begane grond.

Techniek
Er is een techniekplein in het atrium met kraampjes van de opleidingsrichtingen Bouw & Infra, Interieur, Vormgeving, Voertuigentechniek, Werktuigbouwkunde/Elektrotechniek & Installatietechniek.
Studenten bouwen, schilderen en behangen een huisje op het techniekplein. Studenten van de opleiding Signmaker voorzien een auto van zelfgemaakte stickers en er is een zelfgebouwde fietssimulator waar bezoekers gebruik van kunnen maken. Studenten van de opleiding Mechatronica tonen een pneumatische opstelling en bezoekers kunnen bouwen door een 3D-bril.
Ook kun je een bezoek brengen aan bedrijven die samenwerken met de sector Techniek. Deze presenteren zich met diverse kraampjes.

Facilitaire Dienstverlening
Er zijn presentaties door studenten over de inhoud van de opleidingen, de stages en de bijzondere praktijklessen buiten de school (lokaal A.1.04). Docenten en studenten zijn beschikbaar voor alle vragen op de brug van de eerste verdieping.

Brood & Banket
Er zijn demonstraties en voorlichtingsrondes door de studenten van Brood & Banket in lokaal A.006 en A.007.  Ook vinden de mbo-vakwedstrijden bakkerij 2019  hier plaats. Dit zijn de regionale kampioenschappen, de winnaars hiervan gaan door naar de Nederlandse Kampioenschappen. Deelnemende scholen zijn ROC van Amsterdam, MBO Rijnland en het Horizon College. Bezoekers kunnen de producten bezichtigen en om 20.00 uur is de prijsuitreiking.
Ook is er een verkooppunt van de producten uit de bakkerij in de winkel ‘Van Eigen Deeg’.

Commercie, Transport en Logistiek
Studenten en docenten geven algemene en specifieke voorlichting over negen opleidingen in deze afdeling, waaronder de nieuwe opleiding Intercedent. Dit alles vindt plaats op de tweede etage in het Open Leercentrum.

Detailhandel

 • Studenten van de afdeling Detailhandel verkopen in samenwerking met studenten van de afdeling Brood & Banket in hun eigen winkel ‘Van Eigen Deeg’ de producten uit eigen bakkerij.
 • Studenten en docenten geven algemene voorlichting over de opleidingen maar ook specifieke voorlichting over de (keuze)vakken zoals ondernemerschap.
 • De presentatie over de opleidingen Detailhandel wordt gegeven in lokaal D1.01. Presentatietijden zijn: 16.15 – 17.00 – 17.45 – 19.00 – 19.45 – 20.30 uur.

Algemeen
In het Open Leercentrum op de eerste etage kun je een beroepentest doen en heb je de mogelijkheid om je direct aan te melden. In de loungeruimte op de begane grond presenteren twee medewerkers van het Studie Informatie Punt een voorlichting voor ouders. De (toekomstige) studenten zijn uiteraard ook welkom. De voorlichting wordt tijdens de Open dagen twee keer aangeboden en duurt ca. 20 minuten. De aanvangstijden zijn om 17.00 en om 19.00 uur. Aanmelden voor deze voorlichting is niet nodig, ouders kunnen gewoon binnenlopen.  


Voor al je vragen over studie en financiën, kun je terecht bij:

Wat is er te doen in Alkmaar?
Wat is er te doen in Hoorn?
Wat is er te doen in Purmerend?

Wat is er te doen in Hoorn?

Een bezoek aan de Open Dag van het Horizon College is een goede manier om je te oriënteren op een opleiding. Je kunt, samen met je ouder(s), rondkijken bij de opleidingen, vragen stellen en kennismaken met docenten en leerlingen. Er zijn ook leerbedrijven aanwezig die je van alles kunnen vertellen over het beroep in de praktijk. Er is veel te zien en te doen bij de verschillende opleidingen. Natuurlijk proef je meteen de sfeer in de school. Als je zeker bent van je keuze, kun je je op deze dag ook al aanmelden voor een opleiding op onze school.

 

Techniek (begane grond en eerste etage) 
Op de begane grond achter de klapdeuren vind je de lokalen van Ruimtelijk vormgever (RV) en Media vormgever (MV). Maak kennis met de dynamische wereld van de multimedia. Door de invloed van social media en nieuwe digitale technologieën is dit een dynamische werk en studie omgeving.

Ook de ruimtelijke vormgeving is steeds in beweging. Denk maar aan het gebruik van nieuwe technologie zoals lasersnijden en het gebruik van 3D printing. Van ontwerp tot uitvoering. Deze eigentijdse en dynamische opleiding bedenkt sferen en verrassende inrichtingen van de ruimte.

Laat je tijdens deze open dag verwonderen over wat je met digitale technieken en ruimtelijke projecten kunt doen. Kijk en beleef en ontdek de vormgever in jezelf!

In het lokaal en tevens werkplaats van de opleiding Werktuigbouwkunde BOL 2 staan computergestuurde bewerkingsmachines, waaronder de freesbank en de draaibank. Je kunt onder andere kijken naar demonstraties van verschillende metaalbewerkingstechnieken. En je kunt een leuke gadget laten maken door de CNC machine. Voel je vrij om in gesprek te gaan met één van de studenten of docenten. Zij vertellen je graag meer over hun mooie vak.

Het praktijklokaal van de opleiding Timmeren vind je ook op de begane grond. Dé plek waar de basis wordt gelegd voor jouw timmeropleiding. Hier kun je kennis maken met de verschillende technieken die vandaag de dag door een timmerman worden gebruikt in de bouw. Het stellen van profielen en kozijnen, kapconstructies maken en maatvoeren met hedendaagse meetapparatuur.

Op de eerste etage laten wij met trots ons TechnoLab zien.

Een inspirerende ruimte voorzien van alle technische faciliteiten waarin de studenten van Engineering Werktuigbouwkunde en Elektrotechniek zeer intensief kunnen samenwerken aan diverse projecten én kunnen kennismaken met de nieuwste technische innovaties uit het bedrijfsleven, zoals 3D printen en lasersnijden. Doe mee met de diverse activiteiten en ontdek jouw technisch talent!

In lokaal C112 vind je de BOL 4 opleiding voor Bouw en Infra. Via de bouwsteiger kom je in het lokaal terecht. Onze studenten laten je graag zien hoe je in deze opleiding en stages leert om gebouwen te tekenen en te bouwen. En hoe de samenwerking in de bouw vandaag de dag gaat. Je kunt zien hoe de Virtual Reality techniek ingezet kan worden in de bouwwereld. Zet een VR bril op en waan je op een bouwproject. De studenten en docenten maken je graag wegwijs in deze uitdagende opleiding met een prachtig carrièreperspectief!

Retail  (Begane grond A001, A001a en A001b)

 • Studenten van de opleiding presenteren zich via wervelende verkooppresentaties en filmpjes.
 • In de retail draait het steeds meer om de beleving die aan de klant geboden wordt. Op de begane grond zijn diverse Retail activiteiten opgetuigd voor toekomstige studenten.
 • Als je de winkelwaarde van de kar vol levensmiddelen kunt raden, dan is de inhoud voor jou! 
 • Docenten en student geven je informatie over de verschillende opleidingen van Retail. Laat je informeren en stel je vragen!
 • Ieder uur wordt er een voorlichtingsronde gegeven waar alle informatie aan bod zal komen. 
 • Je krijgt informatie over de mogelijkheid van internationale stages en de mogelijkheden tot uitwisseling met buitenlandse scholen.

Gezondheidszorg

 • Bezoek de workshops waarin we uitleggen hoe onze opleidingen in elkaar zitten en hoe we ons onderwijs verzorgen. Er zijn voldoende student aanwezig, je kunt dus ook aan hen vragen hoe zij de opleidingen ervaren.
 • Bezoek de instellingenmarkt waar diverse instellingen je kunnen informeren over stage of werk.
 • Bespreek als je wilt, met een docent of coördinator jouw eigen specifieke situatie.
 • Kom een kijkje nemen in het praktijklokaal; hier worden diverse handelingen die je tijdens de opleiding leert, gedemonstreerd. Student van onze opleidingen oefenen hun vaardigheden op simulatiecliënten. Leuk om te bezoeken want je kunt zowel de docenten als de student allerlei dingen vragen. Dat kan over de handeling zelf gaan, de manier waarop deze wordt verricht maar ook over hoe student deze lessen ervaren.
 • Bezoek het huishoudkundelokaal; hier demonstreren onze student hun huishoudelijke vaardigheden. Als je geluk hebt, zijn de pasteitjes net gaar en krokant. Je kunt dan zelf even proeven en aan de student laten weten wat je ervan vindt.

Economie

 • Studenten en docenten geven informatie over de onze opleidingen en beantwoorden al je vragen. Ze vertellen ook hoe zij tot hun keuze kwamen.
 • Fantaseer alvast in welk land je stage zou willen lopen – en hoor de ervaringen van studenten die het al deden.
 • Lijkt het werk van de rijdende rechter op dat van een juridisch administratief medewerker? Hoor het van Brigitte en haar studiegenoten.
 • Hoe zwaar is de rugzak van aankomend onderofficier Joey? Raad het en maak kans op een cadeaubon.
 • Hoeveel tijd heb je nodig voor huiswerk? Studenten van Marketing en Communicatie delen de geheimen van efficiëntie.
 • Hoe kun je binnen twee jaar een mbo diploma halen? Hoor het bij de Niveau 2 opleiding.
 • Waar en wanneer loop je stage? Welke boeken ga je gebruiken? Hoeveel uur staat er op je rooster? Je hoort het van al onze studenten.

Welzijn

 • Bezoek de presentaties, ga in gesprek met student die de opleiding al volgen of stel je vragen aan instellingen uit het werkveld.
 • In de praktijklokalen kun je een praktijkles bijwonen. Ook zijn er diverse demonstraties van de opleidingen van Sport & Bewegen.

Open Leercentrum

 • Het Open Leercentrum is de plek om zelfstandig te werken tijdens je opleiding! 
 • Heb je tijdens de Open Dag de opleiding van je keuze gevonden? Kom je dan bij het Open Leercentrum digitaal inschrijven.

Tijdens de Open Dagen bieden wij de volgende voorlichting voor ouders aan:

 • Hoe kun je als ouders je kind ondersteunen bij de overstap naar het mbo en het maken van
 • De juiste keuze? Waar vind je relevante informatie over studeren in het mbo?

In het Open leercentrum op de eerste verdieping presenteren twee medewerkers van het Studie Informatie Punt een voorlichting voor ouders. De (toekomstige) studenten zijn uiteraard ook welkom. De voorlichting wordt tijdens de Open dagen twee keer aangeboden en duurt ca. 20 minuten. De aanvangstijden zijn om 17.00 en om 19.00 uur. Aanmelden voor deze voorlichting is niet nodig, ouders kunnen gewoon binnenlopen.  

 

Studie Informatie Punt. Wij helpen je graag op weg.

Wat kun je bij ons vinden:

 • Hulp bij het zoeken naar de juiste opleiding.
 • De mogelijkheid om een afspraak te maken met een adviseur voor een adviesgesprek.
 • Tijdens deze open dag is het mogelijk om een compacte beroepskeuzetest te maken.

Onder begeleiding van een loopbaanadviseur kan een eenvoudige test gemaakt worden. Daarmee kan een (toekomstige) student op weg geholpen worden. Is er meer nodig dan wordt een vervolgafspraak gemaakt.

 • Wij geven informatie over:
 • Studiefinanciering
 • Leerwerktrajecten
 • Beroepsopleidingen, Cursussen en Trainingen
 • Het volgen van een MBO opleiding in combinatie met Topsport
 • Een opleiding volgen als je een beperking hebt
 • De financiële regelingen van het Horizon
 • Ondersteuning bij passend onderwijs
 • Schoolmaatschappelijk Werk (Ondersteuning bij psychosociale problemen)

Je bent van harte welkom bij de afdeling Studie Informatie Punt. Wij zijn er voor jou!

Wat is er te doen in Alkmaar?
Wat is er te doen in Heerhugowaard?
Wat is er te doen in Purmerend?

Wat is er te doen in Purmerend?

Open Dag activiteiten Purmerend

Op de locatie Purmerend ontvangen wij je graag in ons schoolgebouw aan de Van IJsendijkstraat 148 A/B, 1442 CS. In de kantine kun je je bij verschillende kraampjes laten informeren over de mbo-opleidingen in Purmerend. Dat betekent dat je naast de opleidingen van het Horizon College ook informatie kunt krijgen over de opleidingen die het Regio College in Purmerend aanbiedt. Het Horizon College en het Regio College zijn namelijk met ingang van schooljaar 2019-2020 te vinden in een spiksplinternieuw nieuw schoolgebouw aan het Karekietpark.

Horeca

Mensen blij maken met heerlijke gerechten die mooi opgemaakt zijn en vakkundig geserveerd worden. Als je kiest voor één van onze Horeca-opleidingen leer je de fijne kneepjes van het vak. Op 27 februari laten de Horeca-studenten zien hoe goed ze geleerd hebben om te flamberen en kun je ook proeven wat ze klaargemaakt hebben. Neem een hapje en laat je uitgebreid informeren over de opleidingsmogelijkheden.

Nieuw is de opleiding International Manager Hospitality, Food and Beverages! De docenten vertellen je er graag meer over.

Haarmode

Stylen, krullen en vlechten; de studenten Haarmode laten zien wat ze al geleerd hebben in hun eigen schoolkapsalon in de A 001. Er zijn voorlichtingsronden waar je alle informatie over de Haarmode-opleidingen krijgt. De voorlichtingen vinden plaats in lokaal A 005.

Beveiliging

Wat houdt het vak van Beveiliger in? Spreekt het je aan om in een uniform te werken en wil je meer weten over de opleiding tot Beveiliger? Kom dan naar de voorlichting in lokaal A 102.

Veiligheid & Vakmanschap

Wil je militaire vaardigheden leren en opgeleid worden tot een aankomend medewerker Grondoptreden of aankomend Onderofficier Grondoptreden bij Defensie? Kom dan naar lokaal A 009. Een Defensievoorlichter zal je dan uitgebreid informeren over deze opleidingen. Nieuw! Met ingang van 2019 kun je ook kiezen voor een opleiding Veiligheid en Vakmanschap in de richting ICT.

ICT

Voor informatie over de ICT-opleidingen kun je terecht in lokaal A 104 waar een doorlopende presentatie wordt gegeven. In lokaal A 106 demonsteren studenten hoe je kunt programmeren, maar ook hoe je sleutelt aan een computerkast. Uiteraard mag je ze tijdens deze activiteiten alle vragen stellen die je hebt over de opleiding en hun eigen ervaringen op school.

Sport & Bewegen

Als je kiest voor een opleiding Sport & Bewegen leer je o.a. hoe je sportlessen voorbereidt, hoe je deze lessen begeleidt en leer je de bewegingsvaardigheden van je doelgroep te ontwikkelen. Maar uiteraard komen ook je eigen sportvaardigheden aan bod. De docenten en studenten vertellen je tijdens de voorlichtingsronden over wat er allemaal nog meer bij komt kijken als je kiest voor een opleiding Sport & Bewegen.

Meer weten over de opleidingen Commercieel Medewerker of (Junior) Accountmanager? Kom dan naar de kantine! Daar presenteren deze opleidingen zich samen met Marketing & Communicatie, Medewerker Evenementenorganisatie, Logistiek en de Financiële Beroepen.

Informatiebijeenkomst voor ouders
Wat verandert er allemaal als uw kind van het voortgezet onderwijs naar het mbo gaat? Hoe zit het met de kosten van de nieuwe opleiding van uw zoon of dochter? Hoe kunt u uw kind begeleiden om een goede keuze te maken? 
Ouders van leerlingen die starten in het mbo hebben vaak veel vragen. Daarom organiseren wij tijdens onze Open Dag op woensdag 27 februari om 17.00 en 19.00 uur een informatiebijeenkomst (ca. 20 minuten) voor ouders.

Nieuw schoolgebouw

Kies jij voor één van onze opleidingen in Purmerend? Dan ga je in het schooljaar 2019-2020 lessen volgen in ons nieuwe, moderne schoolgebouw aan het Karekietpark. Professionele praktijklokalen, een ruim atrium en verschillende leerpleinen bieden je, samen met de moderne leslokalen, een aantrekkelijke leeromgeving. We vertellen je er graag meer over op onze Open Dag!

 

Wat is er te doen in Alkmaar?
Wat is er te doen in Heerhugowaard?
Wat is er te doen in Hoorn?

 

Nieuw schoolgebouw

Kies jij voor één van onze opleidingen in Purmerend? Dan ga je in het schooljaar 2019-2020 lessen volgen in ons nieuwe, moderne schoolgebouw aan het Karekietpark. Professionele praktijklokalen, een ruim atrium en verschillende leerpleinen bieden je, samen met de moderne leslokalen, een aantrekkelijke leeromgeving. We vertellen je er graag meer over op onze Open Dag!

Nieuwsgierig naar het nieuwe schoolgebouw?