Mbo-opleiding Ruimtelijk Vormgever | Horizon College

Ruimtelijk Vormgever

  • Hoorn
  • BOL
  • Niveau 4
  • 3 jaar
  • augustus 2023
Ruimtelijk Vormgever

Bij ruimtelijke vormgeving leer je hoe je commerciële ruimtes ontwerpt. Je ontwikkelt je creativiteit en gevoel voor stijl. En leert daarnaast hoe je jouw ideeën verkoopt aan de meest uiteenlopende opdrachtgevers. Je vertaalt hun wensen in een concept en een ruimtelijk ontwerp. Zowel digitaal als in andere media. Jij ontwerpt en voert uit.

Je leert alles over design, materialen, 3D-printen, kleur, belichting en trends. Zodat je straks je creativiteit gericht in kunt zetten in een spannende baan als vormgever. Op school werk je aan projecten. Dit zijn opdrachten die al dan niet ‘echt’ uit de praktijk komen. Ontwerpen maak je met de hand of met behulp van computerprogramma’s, o.a. van Adobe, SketchUp, Vectorworks. Creativiteit en gevoel voor stijl zijn belangrijk, maar slechts het begin. Want ook de klant begrijpen, marketing, organisatietalent en teamspirit komen erg goed van pas in dit leuke vakgebied. Je leert het allemaal bij ruimtelijke vormgeving. Interesse in deze opleiding? Lees dan meer over de mbo-opleiding Ruimtelijk Vormgever!

Studiefeiten

Punt van aandacht

Deze opleiding heeft een beperkt aantal studieplaatsen. Meld je voor deze opleiding dus tijdig aan. De beschikbare plekken wijzen we toe op volgorde van binnenkomst. Als er vóór 1 april al meer aanmeldingen binnen zijn dan er plaatsen beschikbaar zijn, word je op een wachtlijst geplaatst. Bij deze opleiding stellen we aanvullende toelatingseisen: klik hier voor informatie over de intakeprocedure.

Aanmelden

Klik op onderstaande button om je aan te melden voor deze opleiding.

Wil je eerst meer informatie over aanmelden? Klik dan hier.

Aanmelden - BOL

Contact

Informatie en vragen Mevrouw M. Baars m.e.c.baars@horizoncollege.nl (0229) 28 71 00