Horizon College | Word de beste versie van jezelf

Kraamverzorgende

  • Hoorn

Wat houdt de opleiding Kraamverzorgende in?

Vind jij het leuk om jonge gezinnen te helpen een goede start te maken? Dan is de brancheopleiding voor volwassenen "Kraamverzorgende" dé opleiding voor jou. Deze opleiding wordt nu ook aangeboden als keuzedeel "Verdieping Kraamzorg K1432".

De kraamverzorgende assisteert de verloskundige bij de bevalling (partusassistentie). De verzorgende ondersteunt, begeleidt en verzorgt de moeder en het kind in het kraambed, geeft voorlichting en instructies aan de kraamvrouw en haar partner. Verder wordt er door de kraamverzorgende geobserveerd, gesignaleerd en gerapporteerd aan de verloskundige en de jeugdgezondheidszorg over hoe het gaat met het kraamgezin. Als laatste geeft de verzorgende het kraamgezin het zelfvertrouwen om een goede start te maken als (nieuw) gezin.

Wil je meer informatie over dit beroep? Vraag het aan een kraamzorgorganisatie zoals vermeld onder "Bijzonderheden". 

Wanneer de opleiding succesvol is afgerond, ben je landelijk gekwalificeerd voor: Kraamverzorgende. Daarnaast wordt het keuzedeel K1432 geregistreerd bij DUO. 

Schrijf je in voor de voorlichtingsbijeenkomst

Wil je meer informatie? Op 9 april van 19:30-20:30 uur hebben we een online voorlichtingsbijeenkomst over deze opleiding! Zowel geïnteresseerde studenten als kraambedrijven zijn van harte welkom.

Het eerste half uur wordt er voorlichting gegeven over de opleiding door de docenten.
Daarna volgt een netwerkmoment tussen het werkveld en de studenten. Hierbij heb je de gelegenheid om je voor te stellen wanneer je nog een stagebedrijf/werkbedrijf zoekt of kunnen de bedrijven aangeven dat ze ruimte hebben voor een nieuwe stagiaire.

Meld je direct aan via deze link!

Praktische informatie

Contact

Aanmelden of vragen? Bedrijfsopleidingen GWS bedrijfsopleidingengws@horizoncollege.nl
s