Horizon College | Word de beste versie van jezelf

Trainer/coach voetbal UEFA C YOUTH

  • Alkmaar Hoorn Heerhugowaard

Wat houdt het in?

Wil je serieus aan de slag als trainer of coach binnen het voetbal? Volg dan onze door de KNVB erkende brancheopleiding voor volwassenen. Tijdens deze opleiding word je opgeleid in het trainen, coachen en begeleiden van jeugdvoetballers. Het is dé basis beroepsopleiding voor voetbaltrainers en je behaalt er het KNVB Bondsdiploma UEFA C Youth mee.

Voor wie?

Deze opleiding, keuzedeel K0940, is een verdieping van de kwalificaties Sport en Bewegen op niveau 3 en 4. Het is bedoeld voor iedereen die serieus binnen het voetbal als trainer of coach aan de slag wil gaan. Tijdens de opleiding loop je 2x 2 uur per week stage op minimaal eerste klas niveau bij een team dat 11 tegen 11 speelt, onder begeleiding van een bevoegd trainer/coach (minimaal UEFA C).

Periode: september t/m juni.

Vereisten voor deelname

Voor deelname aan UEFA C moet je in het bezit zijn van een Pupillentrainersdiploma of een juniorentrainersdiploma. Geen zorgen als je die nog niet hebt, via het Horizon College kun je de cursus Pupillentrainer volgen in de maanden maart, april en mei van ieder schooljaar. Deze cursussen vinden plaats op dinsdag bij Alkmaarsche Boys in Alkmaar van 17.00 - 20.00 uur en op woensdag bij Purmersteijn in Purmerend van 16.00 - 19.00 uur.

Hoelang duurt de opleiding?

De opleiding bestaat uit 8 bijeenkomsten. Je leert voetbaluitdagingen formuleren op basis van wedstrijdanalyses en van daaruit doelstellingen voor trainingen opstellen. Vervolgens ga je deze trainingen daadwerkelijk geven aan de oefengroepen van VV Alkmaar tijdens de UEFA C cursus. Tijdens je stage zul je ook veel training geven.

Daarnaast gaan we diep in op het coachen van wedstrijden en jeugdspelers. Je leert wedstrijdbesprekingen houden, een planning maken en je zult ook een voetbalactiviteit moeten organiseren waarbij jij anderen aanstuurt. Deze activiteit kun je ook gebruiken voor je kerntaak.

Investeer in je passie voor voetbal en behaal je UEFA C Youth diploma. Schrijf je nu in voor deze uitdagende en praktijkgerichte opleiding!

Praktische informatie

Punt van aandacht

Let op: Het is noodzakelijk om je voor deze training eerst in te schrijven bij de KNVB. Het Horizon College krijgt vanuit de KNVB een beperkt aantal opleidingsplaatsen toegewezen. Jouw eerste contact loopt dus via de KNVB, het Horizon College is bij plaatsing afhankelijk van de KNVB.

KNVB lidnummer
Je hebt een KNVB lidnummer nodig. Dat is hetzelfde als je spelersnummer. Als je dus lid bent van een voetbalvereniging, heb je automatisch al een KNVB lidnummer.

Je kunt altijd een KNVB lidnummer aanvragen via contact@knvb.nl of via je voetbalvereniging ledenadministratie.

DUGOUT
Bij elke KNVB-opleiding wordt er gewerkt in DUGOUT. De elektronische leeromgeving van de KNVB. Zonder KNVB lidnummer kun je daar niet in!

Contact

Aanmelden of vragen? Bedrijfsopleidingen GWS bedrijfsopleidingengws@horizoncollege.nl
s