Horizon College | Word de beste versie van jezelf

Ik wil iets doen met...

Bouw, Infra, Meubel & Onderhoud

Schilderen
Timmeren
Bouw
Ontwerpen

Beschik jij over twee rechterhanden en/of een flinke dosis technisch inzicht en ben je een echte aanpakker? Werk je graag aan tastbare resultaten en kun je goed organiseren en plannen? Dan is Bouw, Infra, Meubel en Onderhoud een richting die bij jou past!

In de bouw en infra kun je op kader- of managementniveau werken aan duurzame innovaties en oplossingen. Hierbij kun je denken aan het meebouwen van woningen, kantoren, wegen, bruggen en viaducten. Je bereidt het werk voor, maakt bouwtekeningen en begeleidt projecten.

Alle opleidingen

Werk je liever met je handen, dan kun je leren timmeren, metselen, schilderen of glaszetten. Als meubelmaker ga je aan de slag met allerlei toepassingen van hout en andere materialen, zoals glas, kunststof en metaal, waarvan meubels kunnen worden gemaakt.

De richtingen van Bouw, Infra, Meubel & Onderhoud

Bouw, Infra & Smart Building
Bouwtechniek
Meubel- en Interieurbouw
Onderhoud & Afwerking

Welke talenten heb je nodig?

Ontwerper: Jij kan ideeën omzetten in een goed ontwerp. Zo draag je bij aan slimmere machines en betere werkmethodes.

Zorgvuldig: Nauwkeurig en zorgvuldig werken volgens een vast stappenplan is heel belangrijk in dit vakgebied. Een foutje kan enorme gevolgen hebben. Denk maar eens aan een vliegtuigboutje dat verkeerd gemonteerd is. Maar daar schrik jij niet van, je bent altijd al zorgvuldig geweest.

Vindingrijk: Soms kom je voor een technische uitdaging te staan. Met vakkennis en creativiteit is er altijd wel een oplossing te vinden. Mist er een bepaald onderdeel, dan weet jij een alternatief.

Reparateur: alle apparaten hebben onderhoud nodig. Bij een defect is vervanging vaak niet noodzakelijk. Repareren is dan duurzamer. Je inspecteert apparatuur, stelt af, doet tests en lost storingen op.

Twee rechterhanden: Die heb jij! Als je er van houdt om met je handen te werken en mooie resultaten neer te zetten moet je zeker een kijkje nemen bij de richtingen Bouwtechniek en Onderhoud & Afwerking!

Bouw, Infra & Smart Building

Als je voor deze richting kiest bouw je niet alleen aan de infrastructuur, maar ook aan je eigen toekomst. Er zijn verschillende soorten opleidingen waarmee je kunt gaan werken in de bouw.

Als middenkaderfunctionaris ben je betrokken bij verschillende fasen van het bouwproces van gebouwen of infrastructurele werken zoals bijvoorbeeld wegen, tunnels en viaducten. Je houdt je bezig met het ontwerp, de planning, prijzen en het maken en beoordelen van tekeningen. Ook bij de uitvoering ben je nauw betrokken.

Als middenkaderfunctionaris smart building bouw je mee aan een duurzame toekomst, want je helpt bij het ontwerpen en realiseren van energiezuinige gebouwen. Een toekomst in deze richting betekent een veelzijdig, verantwoordelijk en afwisselend beroep.

Dit is Bouw, Infra en Smart Building

Ontdek hoe de bouwsector zich transformeert met smart building-technologieën en infrastructuurontwikkelingen die onze toekomst vormgeven. 

Bouwtechniek

Je bent een echte doener en houdt ervan met je handen te werken om zo echt iets te bouwen. In de bouw ben jij nodig van de fundering tot aan de dakrand. Als breed opgeleide timmerman of metselaar kan jij ook complexe klussen prima aan.

Als tegelzetter of voeger houd jij ervan netjes werk af te leveren. Je betegelt wanden en vloeren of creëert strakke voegen in de nieuwbouw, renovatie en restauratie van huizen, kantoren en bedrijven. Je werkt nauwkeurig, hebt ruimtelijk inzicht en oog voor detail.

Er is volop werk voor vakmensen zoals jij!

Dit is Timmeren & Metselen

Ontdek de basis van bouwen met metselwerk en houtbewerking. Zie hoe je de gebouwde wereld vormgeeft met deze belangrijke vaardigheden. 

Dit is Tegelen & Voegen

Betreed de wereld waar vakmanschap en nauwkeurigheid van groot belang zijn. Ontdek hoe je door zorgvuldig tegels te leggen en muren te voegen mooie en stevige oppervlaktes maakt. 

Onderhoud & Afwerking

Als schilder geef je de wereld om je heen kleur en je beschermt ondergronden tegen roest of houtrot. Als glaszetter geef je mensen licht en uitzicht. Van een klein raampje, tot groot kozijn of glas in lood. Je zet alles! Als schilder of glaszetter kom je op verschillende locaties en werk je altijd met of voor mensen. Dat maakt het werk heel afwisselend.

Dit is Schilderen & Glaszetten

Betreed de wereld waar vakmanschap en perfectie samenkomen. Ontdek hoe met precisie en vaardigheid de ruimtes tot leven worden gebracht met verftechnieken en hoe glas ruimtes verandert. 

Meubel- & Interieurbouw

In de (interieur)bouw en de meubelindustrie is hout een veelgebruikt materiaal. Denk aan tafels en kasten, maar ook scheepsinterieurs. Met een opleiding in deze richting krijg je inzicht in constructies en de toepassingsmogelijkheden van houtsoorten, plaatmetaal en andere materialen die voor meubels of interieurs kunnen worden gebruikt, zoals glas, kunststof en metaal. Je leert ook zelf een constructietekening te maken. Zowel oldskool met een potlood op papier maar ook als digitale constructietekening.

Dit is Meubel- & Interieurbouw

Ontdek de wereld van meubel- en interieurbouw, waar functionaliteit en vakmanschap samenkomen. 

Studiekeuzestress?

Maak je geen zorgen! We helpen je graag bij het maken van de juiste keuze. Check de keuzehulp in ons Online Magazine, kom naar een open dag of bekijk onze tips over een studiekeuze maken. We hebben meer dan 130 mbo-opleidingen, dus er zit vast iets voor je tussen!

Bouw, Infra, Meubel en Onderhoud

Nieuwsgierig naar de wereld van bouw, infrastructuur en onderhoud? Ontdek de kracht van creëren en bouwen! Van futuristische smart buildings tot het vakmanschap van schilderen, glaszetten, tegelen, voegen, meubel- en interieurbouw, tot aan het solide werk van metselen en timmeren.

Klaar om de bouwstenen te leggen voor een boeiende toekomst? Klik en verken!

Video Nijgh