Horizon College | Word de beste versie van jezelf

Ik wil iets doen met...

Handel, Commercie & Ondernemen

Handel
Commercie
Ondernemen
Leidinggeven

Handel, Commercie & Ondernemen

Zie jij ergens al snel handel in en kun je overtuigend zijn? Ben je klantvriendelijk en ondernemend? Dan is een opleiding binnen Handel, Commercie & Ondernemen helemaal iets voor jou!

Je wordt opgeleid voor een baan waarin je meestal zelf contact hebt met klanten in een winkel of (je eigen) bedrijf.

Voor al deze opleidingen is het belangrijk dat je goede sociale vaardigheden hebt. Je communiceert gemakkelijk en houdt van een commerciële uitdaging! 

De richtingen van Handel, Economie & Ondernemen
• Commercie
• Detailhandel

Ga naar de opleidingen

Welke talenten heb je nodig?

Klantvriendelijk: Je bent vriendelijk naar je klant of opdrachtgever. Ook bij verkopen draait het om klantvriendelijkheid en een goede service. 

Commercieel: Zakelijke kansen weet jij goed in te schatten en waar anderen misschien problemen zien is het voor jou juist een mogelijkheid om in te stappen.

Overtuigend: Om jouw product goed in de markt te zetten moet je overtuigend zijn. Je weet wat je wil en kan jouw idee of product goed overbrengen.

Ondernemend: Een echte ondernemer ziet zakelijke kansen en durft risico’s te nemen. Jij weet als geen ander jouw product goed in de markt te zetten! 

Innovatief: Als je in de handel werkt moet je met innovatieve en vernieuwende oplossingen voor zakelijke problemen kunnen komen.

Commercie

Afwisseling, vrijheid en verantwoordelijkheid: dat krijg je als je werkt in de commercie. Je werkt in een omgeving waar het heel belangrijk is om commerciële doelen te behalen en om, bijvoorbeeld via moderne media, klanten te werven en te behouden. Verkoopgesprekken voeren en kennis van (internationale) verkooptrajecten zijn belangrijk. Iets voor jou?

Vind jij niet alleen commercie maar ook technologie interessant? Denk dan eens aan de opleiding Technische Bedrijfskunde.

Detailhandel

Als je in de retail werkt, stel je de klant altijd centraal. Of je nou verantwoordelijk bent voor de wijze waarop de producten en diensten gepresenteerd worden, de verkoopdoelstellingen behaald worden of de afhandeling van klachten geregeld is; een tevreden klant is het uitgangspunt. Je kunt in allerlei winkels aan de slag. 

Studiekeuzestress?

Maak je geen zorgen! We helpen je graag bij het maken van de juiste keuze. Check de keuzehulp in ons Online Magazine, kom naar een open dag of bekijk onze tips over een studiekeuze maken. We hebben meer dan 130 mbo-opleidingen, dus er zit vast iets voor je tussen!