Horizon College | Word de beste versie van jezelf

Ik wil iets doen met...

Handhaving & veiligheid

Defensie
Veiligheid
Toezicht

Handhaving & Veiligheid

Ben jij fit, waakzaam en gedisciplineerd? Kun je je goed staande houden in stressvolle situaties en ben je mentaal en communicatief sterk? Dan past een opleiding richting handhaving en veiligheid goed bij jou. Daarmee kun je later een zogeheten ‘uniformberoep’ uitvoeren. De naam zegt het al: een beroep waarbij je een uniform draagt.


Met onze VeVa-opleidingen kun je aan de slag bij Defensie. Na de opleiding Beveiliger kun je werken als beveiliger bij grootschalige evenementen zoals festivals, voetbalwedstrijden en concerten. Als handhaver toezicht & veiligheid bewaak je de orde en veiligheid op straat en in openbare ruimtes.

Welke talenten heb je nodig?

Communicatief: Jij bent goed in verbale en non-verbale communicatie. Het kan van levensbelang zijn om een boodschap goed over te brengen.

Teamspeler:
Het is belangrijk dat je met je collega’s een eenheid kunt zijn en een team vormt. Samen sta je namelijk sterker. Ook zal je vaak in situaties terecht komen waarbij je met emoties van anderen rustig en respectvol om moet kunnen gaan. 

Gedisciplineerd: Je kunt jezelf goed regels opleggen en je daaraan houden.

Betrouwbaar: Om voor veiligheid te kunnen zorgen moet je betrouwbaar en waakzaam zijn. Mensen, burgers en bedrijven moeten op jou kunnen rekenen voor hun veiligheid bijvoorbeeld op straat of bij grote evenementen.

Doorzetter: Je laat je niet door kritiek of tegenstand van je ideeën afbrengen. Integendeel, als anderen er allang mee stoppen, zet jij door zodat je je doel kunt bereiken.

Stressbestendig: Het komt regelmatig voor dat je in stressvolle situaties terecht komt. Je moet dan snel reageren en de juiste beslissingen kunnen en durven nemen.

Uniformberoepen

Als je de opleiding VeVa (Veiligheid en Vakmanschap) volgt, ga je in de toekomst aan de slag bij de Koninklijke Landmacht in de infanterie, cavalerie, (luchtdoel)artillerie of ICT. Je leert, werkt en leeft in een militaire omgeving en voert taken uit op de kazernes en in het (militaire) veld. Goed samenwerken, instructies geven en uitvoeren is een must. En... je moet het geen probleem vinden om lang van huis te zijn. Als beveiliger of handhaver is het belangrijk dat je onder druk de juiste beslissingen kunt nemen en dat je een groot verantwoordelijkheidsgevoel hebt. Ben je scherp, niet bang om mensen aan te spreken op hun gedrag en kun je goed met mensen omgaan? Dan heb je alles in huis voor deze opleidingen!

Studiekeuzestress?

Maak je geen zorgen! We helpen je graag bij het maken van de juiste keuze. Check de keuzehulp in ons Online Magazine, kom naar een open dag of bekijk onze tips over een studiekeuze maken. We hebben meer dan 130 mbo-opleidingen, dus er zit vast iets voor je tussen!