Horizon College | Word de beste versie van jezelf

Ik wil iets doen met...

Horeca, Bakkerij & Facilitaire Dienstverlening

Gastvrijheid 
Voeding
Bakken
Koken

Horeca, Bakkerij & Facilitaire Dienstverlening

Ben je gastvrij, creatief, houd je van aanpakken en vind je het leuk om met én voor mensen te werken? Dan is een opleiding richting horeca, bakkerij en facilitaire dienstverlening wat voor jou!

Of je nu werkt als kok, bakker of gastheer/gastvrouw; jouw doel is om mensen te laten genieten. Bijvoorbeeld van heerlijk eten. Als facilitair dienstverlener vertegenwoordig je de hospitality in jouw organisatie en houd je ervan de touwtjes in handen te hebben. 

Vakmanschap, creativiteit en gastvrijheid is waar het om draait!

De richtingen van Horeca, Bakkerij & Facilitaire Dienstverlening
• Horeca
• Bakkerij
• Facilitaire Dienstverlening

Welke talenten heb je nodig?

Klantvriendelijk: Gastvrijheid  is belangrijk bij het ontvangen van gasten. In de horeca draait het om klantvriendelijkheid en een goede service.

Samenwerken: Voor de horeca moet je een echte teamplayer zijn. Samen werk je elke keer aan een mooie beleving voor je gasten. In de horeca is het belangrijk dat je flexibel bent, daarbij past geen 9-5 mentaliteit. 

 

Creatief: Handig om te bij in het bedenken van oplossingen bij uitdagende situaties maar ook bij het bedenken van recepten of bij het maken van mooie taartjes en cupcakes.  

Hygiënisch: Dit is enorm belangrijk in dit vakgebied. Je keuken of werkplaats moet schoon zijn. Houd je van opruimen, organiseren en schoonmaken? Dan ben je helemaal thuis in dit vakgebied.

Horeca

Bij jou is de klant altijd koning. Je kunt goed omgaan met mensen en van afwisseling word je blij. Onder druk presteer je prima, je bent flexibel en vindingrijk. En je vindt kwaliteit en hygiëne belangrijk. Al die kwaliteiten samen maken jou heel geschikt voor een toekomst in de horeca!

Bakkerij

Jij vindt het leuk om mensen blij te maken met heerlijke brood- en banketproducten die jij gebakken hebt. Daarbij ben je creatief, vind je het niet erg om vroeg op te staan en houd je van de geuren van vers brood, koek en taart. Het Horizon College biedt opleidingen aan voor bakkers van de toekomst! 

Facilitaire Dienstverlening

Werken in de facilitaire dienstverlening betekent dat je een mogelijk-maker bent. Achter de schermen van allerlei bedrijven of instellingen regel jij verschillende zaken voor je collega’s of klanten. Dat kan bijvoorbeeld op het gebied van catering, receptie, inkoop, onderhoud of schoonmaak zijn. Je weet van aanpakken en je vindt het fijn om mét en vóór mensen te werken.

Fieldlab

Studenten Horeca, Bakkerij en Facilitaire Dienstverlening volgen praktijklessen in ons Fieldlab: Bed & Business. Beter gezegd: ze runnen Bed & Business onder begeleiding van hun docenten! Internationale studenten kunnen hier verblijven tijdens hun stage in Nederland en ondernemers kunnen een van de vele mooie ruimtes huren voor vergaderingen en evenementen.

Studiekeuzestress?

Maak je geen zorgen! We helpen je graag bij het maken van de juiste keuze. Check de keuzehulp in ons Online Magazine, kom naar een open dag of bekijk onze tips over een studiekeuze maken. We hebben meer dan 130 mbo-opleidingen, dus er zit vast iets voor je tussen!