Horizon College | Word de beste versie van jezelf

Ik wil iets doen met...

Transport & Logistiek

Transport
Logistiek
Plannen

Transport & Logistiek

Houd jij ervan om van A naar B te bewegen en dan zo efficiënt mogelijk? Ben je een topper in plannen, organiseren en samenwerken? Neem dan een kijkje in de wereld van transport en logistiek.

Dat is namelijk het kloppend hart van veel ondernemingen, zonder dát staat alles stil! 

Of je nu rijdt op de vrachtwagen, in een busje of op de vorkheftruck in het magazijn: jij zet het in gang. Planningen maken of leidinggeven op kantoor, ook dat is mogelijk.

Ga naar de opleidingen

Welke talenten heb je nodig?

No stress: Jij raakt niet in paniek van een deadline of krappe planning. No stress, jou krijg je niet gek wanneer een planning verkeerd dreigt te lopen. Je blijft scherp!

Planner: In plannen ben je sterk. Je houdt van puzzelen en problemen oplossen. 

Verantwoordelijk: In dit vakgebied kan het zijn dat je grote verantwoordelijkheden draagt. Daar krijg jij energie van. Je durft de verantwoordelijkheid te nemen en vertrouwt op je vakkennis.

Vakkundig: Of je nu op kantoor werkt of op de vrachtwagen rijdt: je weet precies wat je doet. Je houdt van je vak en ziet logistieke uitdagingen als een leuke puzzel.

Avontuur: Kom maar door denk jij. Als chauffeur ben je weinig thuis en veel onderweg. En dat is precies wat je leuk vindt aan het vak.

Transport & Logistiek

Als je een opleiding tot chauffeur gaat volgen dan ben je later veel onderweg, in binnen- of buitenland! Het is jouw taak om goederen veilig en op tijd af te leveren. Een logistiek medewerker heeft vooral uitvoerende taken, zoals het lossen, controleren, opslaan, verzamelen en verzendklaar maken van goederen. Wil jij je bezighouden met de planning en organisatie van de taken van een logistiek medewerker? Dan kun je logistiek teamleider of specialist transport & logistiek worden. 

Studiekeuzestress?

Maak je geen zorgen! We helpen je graag bij het maken van de juiste keuze. Check de keuzehulp in ons Online Magazine, kom naar een open dag of bekijk onze tips over een studiekeuze maken. We hebben meer dan 130 mbo-opleidingen, dus er zit vast iets voor je tussen!