Horizon College | Word de beste versie van jezelf

Ik wil iets doen met...

Uiterlijke Verzorging

Creativiteit
Knippen en stylen
Mensen

Uiterlijke Verzorging

Heb jij oog voor stijl en vind je het leuk om mensen te helpen bij het vinden van de beste look? Ben je creatief, sociaal en werk je graag nauwkeurig en zelfstandig? Dan ben je geknipt voor de richting haarmode!

Met een opleiding in deze richting kun je gaan werken bij een kapsalon, in de modewereld en backstage bij theater en televisie. Of je begint je eigen zaak! Je kunt kiezen voor de opleiding Kapper of Haarstylist Dame.

Ga naar de opleidingen

Welke talenten heb je nodig?

Creatief: Het komt vaak voor dat je klanten krijgt die niet goed weten wat ze willen met hun uiterlijk. Je moet dan op basis van je kennis, vaardigheden en creativiteit je klanten een goed advies kunnen geven.

Nauwkeurig: Het knippen en wassen van haren is een precies klusje. Hoe netter jij werkt, hoe mooier het resultaat zal worden. 

Hygiënisch: Het is belangrijk om hygiënisch te werk te gaan omdat er veel verschillende mensen in de salon komen. Als jij het netjes en steriel houdt bescherm je niet alleen de klant, maar ook jezelf. 

Sociaal: Je wilt mensen niet alleen helpen om hun buitenkant mooier te maken, maar je brengt ze ook tot rust tijdens een knipbeurt. Het is dan fijn als je een prettige uitstraling hebt en je de klant een luisterend oor biedt.

Zelfstandig: Als kapper werk je vaak zelfstandig of als ZZP’er. Zonder hulp van anderen moet je ook problemen of onverwachte situaties kunnen oplossen.

Haarmode

Als kapper vind je het leuk om het uiterlijk van mensen te verzorgen. Je wast, knipt en kleurt haar en je adviseert klanten over haarverzorgingsproducten. Goed kunnen omgaan met mensen hoort bij dit beroep. Bij de opleiding Haarstylist Dame leer je alle specialistische behandelingen zelfstandig voor te bereiden en uit te voeren. Denk aan knippen/snijden, kleuren en ontkleuren, omvormen, vlechten en invlechten, opsteken en watergolven. 

Studiekeuzestress?

Maak je geen zorgen! We helpen je graag bij het maken van de juiste keuze. Check de keuzehulp in ons Online Magazine, kom naar een open dag of bekijk onze tips over een studiekeuze maken. We hebben meer dan 130 mbo-opleidingen, dus er zit vast iets voor je tussen!